Kezdőlap Címkék Haladás

Címke: Haladás

Ez volt ma – 2017. november 8.

A Budapest Kapcsolat: a magyar főváros is színhelye volt az orosz-amerikai hatalmi játszmának; sok jobbikos Gyurcsánnyal is szövetkezne a kormány leváltására, és viszont; iskolákat és kórházat újít fel a kormány – Nigériában; Schilling Árpád letaglózó képet fest az Ameddig a szem ellát című produkcióban; viszont Mészárosék családi meccset játszhatnak.

A budapesti kapocs – Mi dolga volt Magyarországon Trump Oroszország-ügyi tanácsadójának?

Carter Page, Donald Trump amerikai elnök Oroszország-ügyi külpolitikai szakértőjét még múlt héten hallgatta meg a Robert Mueller különleges ügyész által vezetett bizottság, amely azt vizsgálja, hogy Moszkva miképp avatkozott be a tavalyi amerikai elnökválasztásokba. Ugyanakkor csak tegnap hozták nyilvánosságra a jegyzőkönyvet, amelyből kiderült, hogy az egész ügynek van egy eléggé érdekes magyar szála is.

Carter Page 2016 augusztusában azért utazott Budapestre, hogy ott találkozzon Szemerkényi Réka egykori washingtoni nagykövettel és más magyar kormányzati képviselőkkel. Habár hivatalosan energetikai és goenergetikai kérdésekről tárgyaltak volna, ami annak tükrében nagyon érdekes, hogy a geotermikus energia részesedése a hazai energiafelhasználásban 0,5 százalék körüli, az FBI szerint az utazás valódi céljai mind a mai napig rejtély. Sőt, elképzelhetőnek tartják, hogy az egész magyar út csupán „fedőtörténetként” funkcionált, mert a háttérben az orosz kormányhoz közel álló személyekkel találkozott.

Page a vizsgálóbizottság előtt végig rendkívül zavarosan beszélt a budapesti útjáról, ködösített, keveset mondott és gyakran hárította el a válaszadást azzal, hogy nem emlékszik a részletekre. Többször belebonyolódott a saját mondandójába: egyszer „Magyarországon való kikapcsolódást”, másszor viszont „üzleti utat” emlegetett. Ugyanúgy először nem tudta megmondani a nagykövet pontos nevét sem, vagy az sem rémlett neki, hogy csak kizárólagosan az energetikai témákról beszéltek-e.

Sok jobbikos Gyurcsánnyal is szövetkezne a kormány leváltására

Az okokat nyilván mélyebben kellene elemezni, de első megközelítésben is valószínűsíthető, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni ellenszenv tette vállalhatóbbá egymás számára a DK és a Jobbik szimpatizánsait.

Ez persze nem jelenti azt, hogy kedvelnék egymást, vagy a másik tábor vezetőit, de figyelemre méltó, a baloldali-liberális ellenzékkel szimpatizálók egyharmada a kormányváltás érdekében a Jobbikkal is hajlandó lenne együttműködni. Még ennél is meglepőbb lehet, hogy a Jobbik szavazóinak mintegy fele hajlandó lenne együttműködni a baloldallal, 50 százalékuk pedig azt mondja, hogy Gyurcsány Ferencre is szükség van a kormányváltáshoz.

Iskolákat és kórházat újít fel a kormány – Nigériában

Négyszázhúszmillió forintot ad Nigériának négy katolikus iskola és egy kórház felújítására a magyar kormány – jelentette be Balog Zoltán. A miniszter a Boko Haram terrorszervezet ténykedését említette okként.

Az elmúlt időben ez a sokadik olyan döntése a kormánynak, amellyel külföldön támogat különféle jóléti célokat – olykor a Föld túlsó részén.

A leghangosabb és a legtöbb hazai kritikát kiváltó döntés volt az idén szeptember 25-én bejelentett: Orbán Viktor Hanoiban közölte, hogy Magyarország onkológiai kórházat épít Vietnamban 60 millió euróból (több, mint 18 milliárd forint). A megállapodásokról Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, hogy Magyarország és Vietnam között már lebonyolítottak két sikeres segély-hitelprogramot, ezek egy víztisztítómű és egy tartományi népesség-nyilvántartási rendszer kivitelezését foglalták magukban.

Schilling Árpád cudarnak látja a helyzetünket

Schilling Árpád letaglózó képet fest az Ameddig a szem ellát című produkcióban. Már-már azt mondja, hogy a Balkánnal összecsúszó Kelet-Közép-Európa-i régióban érdemben nincs remény, akár eláshatjuk magunkat elevenen.

Vagyis ameddig a szem ellát, nem nagyon van kilátás. A Montenegrói Királyi Színházban Schilling által rendezett, a Trafóban vendégszerepelt, produkció szerint annak sem különösebben, aki elmenekül innen, mert külhonban leginkább kulimunka jut neki és még inkább otthontalanság. Persze Schilling egy ideje leginkább a kisemberről beszél, akiből amúgy mind több van, hiszen sokan csúsznak egyre lejjebb és lejjebb. Az általam legutóbb az ugyancsak a Trafóban látott A harag napja, a kezdetben már-már megváltóként kezelt, fekete ruhás nővérről szólt, akiről sokan azt hitték, képes tömegeket mozgatni. De aztán riasztóan nagy számban hagyták cserben, kifaroltak mellőle, ő is visszavonult, magára maradt.

Családi meccsen avatják a 15 milliárdos Haladás-sportkomplexumot

Szerdán átadták a szombathelyi Haladás új sportkomplexumát, amelyre a kormány 15 milliárd forintot adott. A létesítmény része a kilencezres focistadion. A nyitómeccset este Mészáros Lőrinc eszéki csapatával játssza az NB I-ben kieső helyen álló Haladás, amelynek elnöke Mészáros veje. Bárki is nyer, a család jár jól.

 

Családi meccsen avatják a 15 milliárdos Haladás-sportkomplexumot

0

Szerdán átadták a szombathelyi Haladás új sportkomplexumát, amelyre a kormány 15 milliárd forintot adott. A létesítmény része a kilencezres focistadion. A nyitómeccset este Mészáros Lőrinc eszéki csapatával játssza az NB I-ben kieső helyen álló Haladás, amelynek elnöke Mészáros veje. Bárki is nyer, a család jár jól.

A horvát NK Osijek lesz a vendége este (a klub alapításának évére utalóan 19 óra 19-kor) a szombathelyi Haladás futballcsapatának abból az alkalomból, hogy délelőtt átadták a város új sportkomplexumát. A Haladás sportklub elnöke Homlok Zsolt, aki a nyáron vette feleségül a felcsúti polgármester Ágnes lányát. Az Osijeket pedig tavaly vásárolta meg Mészáros.

Ez a Haladás szinte valamennyi szakosztályának új otthont, a szombathelyi fiatalok számára pedig sportolási lehetőséget kínál – mondta Hende Csaba, a város fideszes parlamenti képviselője az avatáskor.

A sportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, s ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó. Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval.

A komplexum 15,2 milliárd forint költségvetési támogatással épült,

s része az új futball-pálya is. Ez UEFA IV. besorolású, mintegy kilencezer fős, teljes egészében fedett lelátóval rendelkező létesítmény.

Az egyik városi képviselő lelkendező Facebook-posztban írta, hogy „luxus és pompa”: az elnöki SkyBoxban van minden, minibár, borhűtő, digitális, érintőképernyős zenelejátszó, óriás LED TV.

Forrás: Kelemen Krisztián Facebook-oldala

A megnyitón Hende sietett hangsúlyozni, hogy a kormány 2010 óta Szombathelyen

17 milliárd forintot fordított a Markusovszky Kórház fejlesztésére.

A Haladás egyébként a 12 csapatos foci NB I-ben a 11. helyen áll. A 15 fordulóban eddig 11 pontot szereztek, mínusz 17-es gólkülönbség áll a nevük mellett a táblázaton.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK