A rendőrfőnök is felelős

0
1159
wikipedia

Daphne Caruana Galizia újságírónő autóját azért robbantották fel Máltán, mert leleplezte az akkori miniszterelnök korrupciós ügyeit. A többi között azt, hogy együttműködött Alijev azeri elnökkel, aki bizalmi embereinek máltai útlevelet szerzett.

Az arany útlevelek Azerbajdzsán kaviár diplomáciájának részét képezték. Az egykori szovjet tagállam pénzért szerzett támogatókat az Európai Unión belül. Emiatt vizsgálódott az Európa Tanács is. Az Európai Parlament elnöke pedig Máltára látogatott az oknyomozó újságírónő meggyilkolása után, hogy személyesen tudassa az akkori miniszterelnökkel: Európában nem szokás megöletni azokat, akik leleplezik a hatalom visszásságait! A kormányfő – hosszas európai rábeszélésre – végül távozott tisztségéből.

Mivel gyanúsítják a rendőrfőnököt?

Az újságírónő családja szerint Lawrence Cutajar akkori rendőrfőnök ahelyett, hogy megvédte volna Daphne Caruana Galiziat, a gyilkosokkal működött együtt! A gyilkosság elkövetése után pedig szisztematikusan akadályozta a nyomozást nehogy a szálak elvezessenek Málta akkori miniszterelnökéhez. Az ex rendőrfőnök természetesen tagad, de a helyi sajtó szerint komoly bizonyítékok támasztják alá a család gyanúját. Ha ez beigazolódik, akkor Málta ex rendőrfőnöke hosszas börtön büntetésre számíthat, mert részese volt annak az összeesküvésnek, melynek eredményeképp három szicíliai maffiózó felrobbantotta a miniszterelnököt bíráló oknyomozó újságírónő autóját a földközi-tengeri szigetországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .