A Fidesz 17 pillanata – 9. Rogán Antal és más mesés férfiak, helikopterrel

0
2401

2016. október 2-án két fontos esemény is történt Magyarországon. Ezen a napon tartották az úgynevezett kvóta-népszavazást, és ugyanekkor volt Szabó Zsófi színművésznő lakodalma Mándokon. A népszavazás érvénytelen volt, mivel a szavazásra jogosultaknak csak kevesebb, mint a fele adott le érvényes szavazatot, igaz, az érvényesen szavazók több mint 98 százaléka nemmel válaszolt a feltett kérdésre. Szabó Zsófi lakodalma viszont jól sikerült, és az ott jelenlévő Rogán Antal és családja is jól érezték magukat.

 

A Népszabadság alig néhány nappal a bezárása előtt írta meg, hogy  a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és családja részt vett Szabó Zsófiék lakodalmán. Rogán Cecília és a színművésznő régi jó barátnők, így érthető, ha a Rogán-családot is meghívták a nevezetes eseményre.

A lap még arról is beszámolt, hogy Rogánék helikopterrel érkeztek a lakodalom helyszínére.

Rogán Cecília a helikopter bal első ülésében, a pilóta mellett, egyik gyermekük pedig a pilóta mögött ült, sőt, azt is sikerült kideríteniük, hogy a gép landolása után a Rogán-család beszállt egy csúcskategóriás, német rendszámú Mercedesbe.

Rogán a Népszabadság megkeresésére először tagadta a repülést és azt üzente, perelni fog. Miután megmutatták neki a fotókat, közölte, hogy nem is ő van a fotókon, összetéveszthették valakivel. Először a gépet üzemeltető cég vezetője is tagadott, majd később elismerte a repülést, állítva, hogy ő ajánlotta fel: elviszi a családot, mert jóban van Rogán Cecíliával.

– Én ajánlottam fel Cecíliának, hogy visszahozom őket Mándokról, az esküvőről, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk.  Cégem, a Nakama Partners ügyfele, amelynek Rogán Cecília a tulajdonosa. Megállapodásunk szerint az út költségeit a két cég barterezi el egymással.

Vagyis, a cég vezetőjének állítása szerint legalábbis,

a szívesség nem a miniszternek szólt, hanem a feleségének.

A néhány nappal később bezárt Népszabadság számításai szerint a helikopter bérleti díja óránként 250 ezer forint, a mintegy másfél órás Budaörs-Mándok útvonal oda-vissza nagyjából 750 ezer forintba kerül.

Nagy fejmosást kaphatott Rogán Antal a főnökétől, mert nem sokkal ezután a parlamentben bocsánatot kért mindenkitől, akit ez a helikopteres kiruccanás bántott. Mint mondta, ő nem urizál, ő egy parasztgyerek, és amikor hazament, mondta is a feleségének, hogy máskor ne csináljon ilyet, mert nem szül jó vért, ha helikopterrel járnak lakodalomba.

Az ügy azért is kínos volt Rogánnak, és feltehetőleg ezért sem dicsérte meg őt Orbán, mert mint azt a cikkünk elején írtuk, ekkor volt a kvótáról szóló népszavazás. És nem derült ki pontosan, hogy a kormánynak nagyon fontos voksoláson- mert Orbán Viktor az ott szerzett munícióval készült Brüsszelbe – részt vett-e Rogán Antal.

A helikopteres utazás nem csupán Rogán Antalhoz köthető. És ezúttal nem Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nemrégiben napvilágra került svédországi kiruccanásaira gondolunk, hanem arra a 2016 júniusában történt esetre, amikor

három férfi szállt ki a Ferihegyi repülőtér magángépeknek fenntartott részén egy sugárhajtású Bombardier Global 6000 típusú magángépből.

Egyikük Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója, a másik személy Demján Sándor, valamint velük tartott még Csányi Sándor egyik cégének alelnöke.

Hongkongban jártak az urak, hogy mi célból, azt nem kötötték a nyilvánosság orrára, de nagyon úgy tűnt, hogy a letelepedési kötvények körül maszatoltak.

Miután leszállt a gép, ment mindenki amerre látott. Kivéve Habony Árpádot, mert róla sokáig nem lehetett tudni, hogy hol van. Ami különös volt: kijönni nem látták az épületből, bent sem volt – nagyon úgy nézett ki, hogy valamilyen általunk eddig nem ismert halmazállapotban van.

Aztán kiderült, hogy Habony Árpád mégsem vált köddé, hanem a sajtó munkatársait kijátszva, titokban, helikopterrel távozott. Ugyanannak a cégnek a helikopterével, amelyen Rogán Antal és családja néhány hónappal ezelőtt Rogán Cecília barátnője lakodalmán tette tiszteletét.

Kósa Lajos miniszter, aki a kérdéses időpontban a Fidesz frakcióvezetője volt, azzal igyekezett bagatellizálni a Rogán-család helikopterezését, hogy nem makaóztak Makaón. Majd miután rájött, hogy a vicc kissé erőltetettre sikeredett, a mostanság egy csengeri háztartásbelivel kötött üzleteiről elhíresült Kósa frakcióvezető a tőle megszokott szellemességgel közölte: egyébként sem olyan nagy szám, ha valaki helikopteren utazik, ezt a középosztály is megengedheti magának.

A sorozat előző két része itt olvasható:

Tolvajok Ráhel lakodalmán

A Quaestor-botrány

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .