A diktátor húga visszatért

0
1466
Facebook

Kim Jo Dzsong azt követően esett ki a pixisből, hogy bátyja őt tette felelőssé azért, mert nem sikerült megállapodni Donald Trumppal. A diktátor szerint Kim Jo Dzsong rosszul kommunikálta az eseményt pedig ő a propaganda legfőbb felelőse Észak Koreában. Büntetésképp a háttérbe került a diktátor húga, aki most ismét színre lépett és újra átvette a propaganda irányítását a világtól elzárkózó nemzeti kommunista államban.

Vírus nincs, de harcolnak ellene

Észak Koreában hivatalosan semmilyen korona vírus fertőzés sincs, de a valóságban  sokan már életüket veszítették a járványban, mely a hadsereget és a rendőrséget sem kíméli meg. Kínához hasonlóan Észak Koreában is szigorú kijárási tilalom van a fertőzés sújtotta helyeken. A karantént engedély nélkül elhagyók súlyos büntetésre számíthatnak: 10 év kényszermunka a minimum, de nem ritka a halálbüntetés sem.

A korona vírus járvány második fordulójától tartanak Észak Koreában, mert a szomszédos Észak Kínában megjelent a Covid-19 vírus, melyet Oroszországból hoztak be a hazatérő kínaiak. Vuhan, a járvány korábbi centruma messze volt Észak Koreától, de Hejlungcsiang tartomány közel van. Az Amur folyóról elnevezett kínai tartomány több száz fertőzést jelentett. Észak Korea egészségügyi hálózata egyáltalán nincsen felkészülve az ilyen nagy járványokra.

Ebben a helyzetben kell a diktátor húgának lelkesítenie a 24 milliós lakosságot, mely a méregdrága fegyverkezési programok miatt amúgy is nagyon rosszul él, és amelyet most a korona vírus járvány második hulláma fenyeget Észak Koreában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .