Kezdőlap Címkék Kim Jo Dzsong

Címke: Kim Jo Dzsong

A diktátor húga visszatért

Kim Jo Dzsong azt követően esett ki a pixisből, hogy bátyja őt tette felelőssé azért, mert nem sikerült megállapodni Donald Trumppal. A diktátor szerint Kim Jo Dzsong rosszul kommunikálta az eseményt pedig ő a propaganda legfőbb felelőse Észak Koreában. Büntetésképp a háttérbe került a diktátor húga, aki most ismét színre lépett és újra átvette a propaganda irányítását a világtól elzárkózó nemzeti kommunista államban.

Vírus nincs, de harcolnak ellene

Észak Koreában hivatalosan semmilyen korona vírus fertőzés sincs, de a valóságban  sokan már életüket veszítették a járványban, mely a hadsereget és a rendőrséget sem kíméli meg. Kínához hasonlóan Észak Koreában is szigorú kijárási tilalom van a fertőzés sújtotta helyeken. A karantént engedély nélkül elhagyók súlyos büntetésre számíthatnak: 10 év kényszermunka a minimum, de nem ritka a halálbüntetés sem.

A korona vírus járvány második fordulójától tartanak Észak Koreában, mert a szomszédos Észak Kínában megjelent a Covid-19 vírus, melyet Oroszországból hoztak be a hazatérő kínaiak. Vuhan, a járvány korábbi centruma messze volt Észak Koreától, de Hejlungcsiang tartomány közel van. Az Amur folyóról elnevezett kínai tartomány több száz fertőzést jelentett. Észak Korea egészségügyi hálózata egyáltalán nincsen felkészülve az ilyen nagy járványokra.

Ebben a helyzetben kell a diktátor húgának lelkesítenie a 24 milliós lakosságot, mely a méregdrága fegyverkezési programok miatt amúgy is nagyon rosszul él, és amelyet most a korona vírus járvány második hulláma fenyeget Észak Koreában.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK