Egy határon túl – Olga Szmirnova

0
3981
Twitter.com

Moszkvai Bolsoj Balett egyik sztárja, Olga Szmirnova Oroszország ukrajnai inváziója miatt kilépett a társulattól, és helyette a Holland Nemzeti Balett színeiben táncol Amszterdamban – olvasható a New York Times  Style oldalán.

A szentpétervári születésű balerina elítélte az ukrán- orosz konfliktust, mondván, hogy “túlléptek egy határt”.
Szmirnova 2011-ben csatlakozott a tekintélyes Bolsoj Baletthez, mielőtt többek között a “Hattyúk tava” és a “Giselle” előadásában is főszerepet kapott. Azóta nemzetközi turnékon lépett fel a társulattal, és az American Ballet Theatre és a Vienna State Ballet vendégszereplőjeként táncolt.
A Holland Nemzeti Balett szerdán közzétett közleménye szerint Smirnovát “tárt karokkal fogadták”. Várhatóan ott fog debütálni a “Raymonda” színrevitelével, amelynek premierje április elején lesz.

“Lelkem minden szövete a háború ellen van.”

“Soha nem gondoltam volna, hogy szégyellni fogom Oroszországot” – írta közleményében, amelyet később a Holland Nemzeti Balett is közzétett.

“Mindig is büszke voltam a tehetséges orosz emberekre, a kulturális és sporteredményeinkre. Most azonban úgy érzem, olyan határvonalat léptek át, amely elválasztja az előtte és az utána dolgokat.”

“Fáj, hogy emberek halnak meg, hogy az emberek elveszítik a  tetőt fejük fölül, vagy kénytelenek elhagyni otthonukat. Ki gondolta volna néhány héttel ezelőtt, hogy mindez megtörténik? Lehet, hogy nem mi vagyunk a helyzet epicentrumában, de nem maradhatunk közömbösek e globális katasztrófa iránt.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .