Kezdőlap Címkék Olga Szmirnova

Címke: Olga Szmirnova

Egy határon túl – Olga Szmirnova

Moszkvai Bolsoj Balett egyik sztárja, Olga Szmirnova Oroszország ukrajnai inváziója miatt kilépett a társulattól, és helyette a Holland Nemzeti Balett színeiben táncol Amszterdamban – olvasható a New York Times  Style oldalán.

A szentpétervári születésű balerina elítélte az ukrán- orosz konfliktust, mondván, hogy „túlléptek egy határt”.
Szmirnova 2011-ben csatlakozott a tekintélyes Bolsoj Baletthez, mielőtt többek között a „Hattyúk tava” és a „Giselle” előadásában is főszerepet kapott. Azóta nemzetközi turnékon lépett fel a társulattal, és az American Ballet Theatre és a Vienna State Ballet vendégszereplőjeként táncolt.
A Holland Nemzeti Balett szerdán közzétett közleménye szerint Smirnovát „tárt karokkal fogadták”. Várhatóan ott fog debütálni a „Raymonda” színrevitelével, amelynek premierje április elején lesz.

„Lelkem minden szövete a háború ellen van.”

„Soha nem gondoltam volna, hogy szégyellni fogom Oroszországot” – írta közleményében, amelyet később a Holland Nemzeti Balett is közzétett.

„Mindig is büszke voltam a tehetséges orosz emberekre, a kulturális és sporteredményeinkre. Most azonban úgy érzem, olyan határvonalat léptek át, amely elválasztja az előtte és az utána dolgokat.”

„Fáj, hogy emberek halnak meg, hogy az emberek elveszítik a  tetőt fejük fölül, vagy kénytelenek elhagyni otthonukat. Ki gondolta volna néhány héttel ezelőtt, hogy mindez megtörténik? Lehet, hogy nem mi vagyunk a helyzet epicentrumában, de nem maradhatunk közömbösek e globális katasztrófa iránt.”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK