Nemzetközi bűnbanda, 18 milliárdos pénzmosás

0
810

A nemzetközi bűnszervezet drogokkal és cigarettával üzletelt. A bandát Magyarországon egy egyiptomi férfi és egy magyar társa irányította. A pénzmosást egy vietnámi bűnöző szervezte.

A szervezet 2012-2014 között leginkább Kolumbiából származó drogot árult Nyugat-Európában.

A bevételt magyar pénzfutárok autókkal szállították Hollandiából és Németországból Magyarországra.

Itthon a pénzt nagyobb címletekre váltották, majd Szlovákiába vitték, ahol különböző bankszámlákra fizették be, onnan pedig távol-keleti országokba utalták tovább. A vád szerint az elkövetők összesen 18 milliárd forintnak megfelelő valuta „tisztára mosásában” vettek részt.

A bűnszervezet tagjai 2013-2015-ben külföldről származó, adózatlan cigaretta forgalomba hozatalával is foglalkoztak. Az Ukrajnából és Szerbiából származó, adójegy nélküli cigarettát Magyarországon vásárolták meg, majd egy részét Magyarországon, a másik részét az Európai Unió országaiban adták el. Az illegális cigarettát rejtekhelyes kisteherautókkal, családi utazásokat színlelve szállították, vagy dupla falú kamionokba rejtették.

Az illegálisan forgalmazott cigaretta értéke csaknem 780 millió forint volt.

A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, különösen nagy értéket meghaladó pénzmosás, orgazdaság és egyéb bűncselekmények miatt emelt vádat 36 vádlottal szemben. A bűnszervezet két irányítója mellett négy másik látott el szervezési feladatokat, a többiek végrehajtói szerepet töltöttek be, például pénzfutárok vagy cigarettacsempészek voltak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .