14 millió dolláros kártérítés neonáci troll támadásért

0
484
wikimedia

Neonáci aktivista troll ostromot hirdetett meg egy zsidó ingatlan ügynök ellen Montana államban /USA/. Tanya Gersh családját is zaklatta. Andrew Anglin a Daily Storm nevű neonáci portál főnöke időközben illegalitásba vonult, mert más akcióival is átlépte a törvény határát az Egyesült Államokban.

“Senkit sem szabad támadni a saját identitása miatt!” – nyilatkozta az ítélet után a zsidó vallású ingatlanos. A 14 millió dolláros kártérítés még nem végleges összeg, azt még Montana állam főbírójának is jóvá kell hagynia. A kártérítést nehéz lesz behajtani, mert senki sem tudja: hol rejtőzködik a neonáci aktivista, aki nem jelent meg a bíróság előtt sem.

Az Egyesült Államokban élő zsidókat aggasztja , hogy az utóbbi években megnövekedett az antiszemita bűncselekmények száma. Egy szélsőjobboldali aktivista tavaly Pittsburgh városában belelőtt egy zsinagóga körül gyülekező tömegbe: 14-en meghaltak! Ilyesmire évtizedek óta nem volt példa az Egyesült Államokban. Trump elnök megválasztása felerősítette az antiszemita tendenciákat: a neonáci aktivista is Make America Great Again (tegyük újra naggyá Amerikát – Trump választási jelszava) feliratú sapkában pózolt a saját portálján. Neonáci szervezete Hitler 1933-as hatalomra jutásához hasonlította Trump választási győzelmét. Aztán kiábrándultak, mert Trump minden elődjénél inkább Izrael barát politikát folytatott: elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának és a Golán fennsíkot Izrael részének. Trump és Netanjahu első számú szövetségesei egymásnak, akik mindketten választások előtt állnak. Ezért egyáltalán nem közömbös számukra, hogy az Egyesült Államokban élő zsidók miképp ítélik meg a tevékenységüket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .