120 perc – 2018. Január 21. 10:00

0
562

Tömegtüntetés Bukarestben az igazságügyi reform ellen

Tízezerek tüntettek az igazságügyi reform ellen Bukarestben pár nappal azután, hogy új – fél év alatt a harmadik – kormányfő került a kabinet élére. A román parlamentben megszavazott törvénymódosítás szakértők szerint is megnehezíti bizonyos bűncselekmények, köztük a korrupció felderítését és bizonyítását. Nagyon sokan vidékről érkeztek a fővárosba csak azért, hogy csatlakozzanak a demonstrálókhoz. Romániában az elmúlt években ezernél is több köztisztviselő, illetve politikus ellen indított eljárást korrupció gyanújával az illetékes ügyészség, és már több ügyben is megszületett az ítélet. (Euronews)

A stadionokat piaci alapon kell üzemeltetni!

Az Együtt felszólította a kormányt a stadionüzemeltetés állami támogatásának megtiltására. Szigetvári Viktor elnök közleményben követeli, hogy legyen kötelező a piaci üzemeltetés, vegyék át a professzionális labdarúgó klubok a stadionokat. Csak annyi stadiont szabadna üzemben tartani, amennyit piaci alapon, piaci forrásból fenn tud tartani a magyar labdarúgás. A megspórolt pénzt a háziorvosi praxisokra és a várólisták csökkentésére kell költeni – javasolja a párt. (FüHü)

Nem oszthat ételt a DK

Nem kapott engedélyt ételosztásra Pécsett a Demokratikus Koalíció. A párt a város egyik legszegényebb részén szeretett volna egy vendéglős vállalkozó segítségével 150 adag babgulyást osztani. A tavalyihoz hasonlóan adták be a kérelmüket, de arra hivatkozva, hogy a jogszabály megváltozott, elutasították. Az indoklás szerint csak elektronikus úton, külön erre a célra szolgáló nyomtatványon lehet engedélyeztetni. A párt ezt is megpróbálta, de azzal szembesültek, hogy ilyen nyomtatvány még nem létezik. Az engedélyeztetési eljárás időszakában egyébként a vállalkozónál megjelent két ellenőr. (Hír TV)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .