Ünnepelt a magyar hokivilág

0
769

Egésznapos fesztivállal ünnepelte meg fennállásának 90. évfordulóját a Magyar Jégkorong Szövetség. Nem csak mérkőzések voltak: kulturális programokkal, food-truckokkal, jégkorongos fotókiállítással, floor-ball pályával, gyerekhoki lehetőséggel várták az érdeklődőket a szervezők.

A Budapest Sportarénában rendezett ünnepség keretében pályára lépett – és győzött – a 2008-as szapporói világbajnokságon élvonalba jutott magyar jégkorong-válogatott, amely 6-5-re legyőzte a finn öregfiúk csapatát. Volt emellett felnőtt női meccs is (Magyarország Lengyelország 8:1), s végül, de nem utolsósorban felnőtt férfi összecsapás is a magyar és a lengyel csapat között (5:1).

Magyar játékosok örülnek egy gólnak a 2008-as szapporói világbajnokságon élvonalba jutott magyar öregfiúk csapat finn veteránok elleni találkozóján Budapesten. Az 1928-as téli olimpián szerepelt válogatott mezének utánzatában játszó magyar játékosok 6-5-re legyőzték a főként 1995-ös világbajnokokból álló finn együttest.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .