Ukrajna szétesik vagy sokkal kisebb lesz!

0
686
Facebook

Vlagyiszlav Szurkov a kemény vonalat képviselte a Kremlben Ukrajnával szemben. A háborús időkben őt használta Putyin elnök, de amióta a mérsékelt Volodomir Zelenszkij lett az elnök Kijevben, azóta feleslegessé vált a kemény vonalas tanácsadó. Útilaput kötöttek a talpára, de a távozása előtt még kipakolt az orosz sajtónak.

“Ukrajna nem állam hanem sártenger”

Nincs ukrán nemzet – állitja Putyin egykori tanácsadója, aki nem is oly rég az orosz elnök Ukrajna politikáját irányította. “Az ukránok szívósak, majd csak kialakítanak valamit. Akkor viszont számolniuk kell azzal, hogy az új Ukrajna jóval kisebb lesz mint a jelenlegi!” – fenyegetőzik Vlagyiszlav Szurkov. Oroszország 2014-ben már annektálta a Krím félszigetet. Emiatt az Európai unió és az Egyesült Államok mindmáig szankciókat alkalmaz vele szemben. Putyin szeretné, ha a szankciók megszűnnének vagy legalábbis enyhülnének. Ezért menesztette Szurkovot. Aki viszont a maga részéről arra utal: “erőszakkal kell megoldani a problémát Ukrajnával! A történelem azt bizonyítja, hogy másképp nem megy!”

Putyinnak hiper elnöknek kell lennie

Ezt állitja a volt tanácsadó, aki közli, hogy saját kérésére távozott a Kremlből. “Én teremtettem meg a putynizmust, de nem váltam a rendszer részévé” – állitja Vlagyiszlav Szurkov, aki elismeri, hogy az utóbbi időben hanyatlott a befolyása a Kremlben. Szerinte Oroszországnak hiper elnöki hatalomra van szüksége, és az alkotmány jogászok most egy ilyen konstrukción dolgoznak. Dmitrij Peskov, Putyin szóvivője minderről csak annyit mondott, hogy Szurkov immár magánember, nem tagja az elnök csapatának, vagyis azt mondhat, amit akar…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..