Újabb sporttámogatás – milliárdok a negyedik vonalba

0
694

Ezúttal a pécsi PVSK kap 4,6 milliárd forintot különféle fejlesztésekre. Korszerűsítik a stadiont és a sportcsarnokot – jelentették be a nemzetgazdasági tárcánál. A bejelentő államtitkár a pécsi kosárklub elnöke.

A kormány 2017 és 2019 között központi költségvetési forrásból összesen 4,6 milliárdos támogatást nyújt a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) sportinfrastruktúra-fejlesztéseihez – jelentette be szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Pécsen.

Rákossy Balázs közölte: a 2019-ben alapításának centenáriumát ünneplő PVSK fejlesztései a klub mind a 12 szakosztályát érinteni fogják. Felújítják a PVSK Verseny utcai sporttelepét és régi sportcsarnokát. A beruházások nagy része a tervek szerint 2019 nyaráig megvalósul.
Czerpán István, a PVSK elnöke elmondta: a régi, leromlott állapotú

futballstadionban 800 fős, modern lelátó épül,

megújul az atlétikapálya, a labdarúgók és az egyéni sportágakat űzők számára munkacsarnok épül.

A PVSK futballcsapata a negyedik vonalban játszik.

A csarnok építése egyébként már hónapok óta tart, az alapkőletételnél még szó se volt uniós támogatásról. “Az épület kivitelezési költsége 2 ütemben összesen nettó 860 millió forint. Ezt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sportfejlesztési pályázatának keretében elnyert pályázat alapján javarészt társasági adó-támogatásból, részben pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától, illetve további támogatóktól származó forrásból fedezik.” – írta akkor a PVSK honlapja.

Kiderült viszont az is, hogy Rákossy Balázs államtitkár a PVSK Férfi Kosárlabda Szakosztályának vezetője.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .