Egységesen koordinált zenei végrehajtó felelős kialakítása

4
17787

Ilyen is van. Kormánybiztos, aki a végrehajtásért felel. Pontosabban a végrehajtás koordinálásáért. Ha ő nem lenne, még az is eladódhatna, hogy végrehajtódik ugyan, aminek végre kell hajtódnia, talán még felelősen is valamelyest, de koordinálatlanul.

Amúgy az egységes komolyzenei koncepció nagyon fontos. Csak az nem világos, hogy ha kialakult az egységes koncepció, mert a kormánybiztos felelősen kialakította, akkor azt miért kell még koordinálni. Ha nem lenne egységes komolyzenei koncepció, csak olyan, amelyik nem egységes, vagyis, többrétű, lenne értelme ezt a sokféleséget koordinálni. Hogy ne csak úgy, összevissza legyenek a koncepciók.

De amikor csak egy koncepció van, ami ráadásul még egységes is, akkor mit lehet rajta koordinálni?

Ezzel együtt, nem kizárt, hogy bennünk van a hiba. Okvetetlenkedő, a kákán is csomót kereső alakok vagyunk. Olyannyira, hogy már el is képzeltük magunkban, amint a kormánybiztos gyereke beszélget egy iskolatársával.

  • A te papád mit csinál?
  • Vonatvezető. Hát a te faterod?
  • Az enyém? Az egységes komolyzenei koncepció kialakításért és végrehajtásának koordinálásáért felelős kormánybiztos.

És akkor a végére csupán egy kérdés. De tényleg csak az érdeklődés szintjén. Ki volt az, aki a 2010-es választások előtt olcsóbb államot ígért a választóknak?

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Lehet tudni, hogy ki az illető? (Tudom hogy szinte mindegy, de érdekelne.) Már ha ez az egész igaz.

  2. Batta András, a Zeneakadémia rektora :)…… Miafaszértkellmégegytitulus? Nem lenne elég: a ZAK rektora egyben a komolyzene “felelőse” állami szinten….osztjónapot…

  3. Négy éve már, hogy nem Batta a Zeneakadémia rektora, hanem Vigh Andrea. Ami ennél is relevánsabb információ talán, hogy Battát a rektorkodástól való visszavonulásakor, 2013-ban egy éves időtartamra nevezték ki erre a pozícióra, ami tudomásom szerint a megbízatás lejártával meg is szűnt (Batta után más már nem töltötte be). Hozzáteszem, én se vagyok Batta-rajongó, de azért fölöslegesen nem kell mocskolódni.

  4. Ja, hát ha csakegyévigvettfelminiszterifizetéstpluszegyébjuttatások… az mindjárt más…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .