Szijjártó orosz minisztert tüntetett ki a Szputnyik vakcináért

0
565
Facebook

Ha nincs Gyenyisz Manturov, akkor Magyarországon pénteken nem értük volna el az 5,5 millió beoltottat – hangsúlyozta a magyar külügyminiszter Jekatyerinburgban, ahol átnyújtotta a Magyar Érdemrend középkeresztjét az orosz ipari és kereskedelmi miniszternek. Szijjártó Péter kiemelte: Magyarországon az orosz vakcina 99%-át fel is használták. Ez komoly kontraszt Szlovákiával szemben, ahol a kutyának sem kellett a Szputnyik V, ezért annak 80%-át visszaszállították Oroszországba.

A Szputnyik üzletbe belebukott a kormányfő Pozsonyban, ahol igénybe vette a magyar kormány támogatását is az orosz vakcina elfogadtatásában.

Az Európai Unió továbbra sem fogadja el az orosz vakcinát

Magyarországon kívül Szlovákia volt az egyetlen olyan uniós tagállam, amelyikben engedélyezték az orosz vakcinát. Prágában egy pillanatra eltöprengtek rajta, de azután az orosz kémek botránya elmosta ezt a lehetőséget is.

Mario Draghi legutóbb az uniós csúcstalálkozón is megerősítette: lehet, hogy az Európai Unió sohasem fogadja el az orosz vakcinát!

Orbán Putyin európai barátait próbálja egy akolba terelni

Moszkva a szélsőjobboldali mozgalmak támogatásával akarja gyengíteni az Európai Uniót, és ebben kiváló szövetségese a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor egyesíteni akarja a két szélsőjobboldali frakciót az Európai parlamentben. Vállalkozása e pillanatban nem látszik épp sikeresnek. Az olasz La Repubblica élőhalottnak nevezte a kezdeményezést.

16 párt ugyan aláírt egy közös nyilatkozatot, de ez Brüsszel bírálatán kivül nem tartalmaz érdemi mondanivalót. Mostanában viszont amikor áradnak az euró milliók Brüsszelből a tagállamokba a válságkezelő alapból, ez nem különösen meggyőző üzenet.

Putyinnak pedig egy vasa sincsen, amit ígérhetne. Arra persze telik, hogy európai barátait, köztük Orbán Viktort pénzelje …

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .