Simicska szerint nem biztos, hogy Orbán normális

0
4912

Simicska Lajos az elmúlt napokban mintha megélénkült volna. Orbán Viktor egykori jóbarátja, aki korábban rejtőzködő életet élt, vagyis, hosszú éveken át nem szólalt meg sehol, fotó is csak nagyon ritkán készült róla, a nevezetes G-nap után időről időre hallatja a hangját. Nem mondanánk, hogy médiasztár lett, de a korábbi megszólalásaihoz képest látványosan megnőtt a megszólalásainak a száma.

Ezúttal, az RTL Klubnak adott interjúban, sok más mellett azt is elárulta, hogy pontosan mikor és miért romlott meg véglegesen a viszonya Orbánnal. A látványos szakítás dátumát, 2015. február 6-át, a nevezetes G-napot, vagyis, amikor Simicska Lajos azt nyilatkozta egy újságírónak, hogy Orbán egy geci, mindenki ismeri, ám az ellentét korábbról eredeztethető. A 2014-es – a Fidesz által megnyert – választás után

Simicska beszélgetett Orbánnal, aki elmondta neki, hogy miképpen képzeli a diktatórikus állam kiépítését.

„Én meg néztem rá nagy kerek szemekkel, hogy biztos, hogy normális-e az, aki velem szemben ül” idézi fel a beszélgetést Simicska. Elmondása szerint számára az volt utolsó csepp a pohárban, amikor Orbán közölte vele: azt tervezi, hogy felvásároltatja a Roszatommal az RTL klubot.

Ez volt az a pont, amikor Simicska besokallt, és véglegesen eldöntötte, hogy Orbánnal többet nem halandó együttműködni. Simicska amúgy régóta ismert oroszellenességéről, s miután Orbán – aki egy időben még azzal büszkélkedett, hogy ő kergette ki az oroszoklat Magyarországról – egyre szorosabbá fűzte kapcsolatát Putyinékkal, Simicska úgy döntött, hogy ebben már nem kíván partner lenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .