Putyin ölette meg a csecsen lázadót

0
1486

Kerékpáron érkezett a parókás gyilkos Berlinben, ahol tavaly augusztusban lelőtte Zelimkan Hangosvilit – állapította meg az ügyészség Németországban.

A csecsen férfi, aki grúz állampolgár volt, korábban harcolt az orosz csapatok ellen Csecsenföldön. Miután tudta, hogy az orosz titkosszolgálat vadászik rá, Németországba menekült, ahol álnéven élt. Hiába, az FSZB megtalálta és megölte. A parancs a legfelső helyről érkezett – hangsúlyozza a német ügyészség.

Vagyim K a tettes

A német ügyészség szerint ő húzta meg a ravaszt, de a parancsot személyesen Putyin elnök adta ki. Az orosz államfő annak ellenére adta ki a gyilkos parancsot, hogy Merkel kancellár figyelmeztette: Németország nem Oroszország! Itt nem szokás megöletni a hatalomnak nem tetsző embereket. A gyilkosság miatt Németország két orosz diplomatát kiutasított az országból. A gyilkos német börtönben ül, és Putyin csak reménykedhet abban, hogy nem vall rá a döntő pillanatban. Heiko Maas német külügyminiszter a gyilkossággal kapcsolatban azt mondta a német sajtónak, hogy „az orosz nagykövetet behívattuk a külügybe, és figyelmeztettük. Ezen túlmenően más intézkedések is következhetnek Oroszországgal szemben” – tette hozzá a német külügyminiszter, aki nem fejtette ki, hogy mire is gondol pontosan…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .