Nemzetközi vizsgálat a magyar választási csalások felderítésére

5
13629

Az április 8-i magyarországi választásokon elkövetett csalások teljes felderítésére indult nemzetközi kampány Tiszta voks címen, a brit Konzervatív Párt volt biztonságpolitikai szakértője vezetésével. Ez lesz az első kampánya a Garvan Walshe részvételével létrehozott, a nacionalizmus elleni küzdelmet a zászlajára tűző szervezetnek, az Unhack Democracy Europe-nak. A csapat állítása szerint hiteles forrásból több csalásra is fényt derítettek, s állítják, hogy emiatt nyert csak kétharmaddal a Fidesz. Crowd funding kampánnyal forrásokat is gyűjtenek a munka folytatásához.

 

Garvan Walshe és csapata, az eddigi vizsgálatok alapján egyebek között olyan mozzanatokat tart bizonyítottnak-bizonyíthatónak, mint az ukrán-magyar kettős állampolgárok tömeges utaztatása kistelepülésekre; a szavazatok célzott érvénytelenítése olyan területeken, ahol a helyi választási bizottságban csak Fideszes tagok ültek; a tömeges szavazatvásárlás a hátrányos helyzetű térségekben; kamupártok létrehozása a szavazók megtévesztésére; s végül, de nem utolsósorban a Nemzeti Választási Iroda honlapjának összeomlása a választások napján (bár – teszik hozzá – az NVI tagadja, mint állítják, a szavazatszámláló rendszer is meghibásodhatott).

Április 8. óta vizsgálják a választási eredményeket a választás tisztasága szempontjából. A Kúria döntése az ukrán-magyar kettős állampolgárok szervezett buszoztatásáról és a

kutatásaik eddigi eredményei arra utalnak, hogy komoly rendellenességek történtek, így a Fidesz-KDNP abszolút többsége veszélyben lehet

– állítják, hozzáfűzve: céljuk nem csak ennek a folytatása, a családok hálójának a felderítése, hanem az is, hogy nagyobb figyelmet kapjon, ami történt. Mint rámutatnak: a magyar ellenzéki sajtó már beszámolt ezekről a súlyos kifogásokról, a világsajtó azonban még nem. Ugyanakkor úgy látják, hogy a nemzetközi visszhang elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy külföldről is nyomást lehessen gyakorolni a magyar kormányra.

Pedig – mint Garvan Walshe állítja:

“Európai polgárokat csaptak be demokratikus jogaik gyakorlása közben. Ez nem csak Magyarország problémája, hanem Európáé is.”

Hozzáteszi: a kérdés az, hogy egyedi esetről van-e szó, vagy ez egy rendszerszintű jelenség. „Ahhoz, hogy választ kapjunk erre, nagyon alaposan meg kell vizsgálni szavazókörönként a nyilvánosságra hozott eredményeket.

Amit eddig találtunk komoly kérdéseket vet fel Orbán abszolút többségének legitimitásával kapcsolatban” – fejtette ki.  

A választási adatok további, részletes elemzéséhez adománygyűjtő kampányt indítanak (gofundme.com/tisztavoks), merthogy komoly terveik vannak.

A befolyó összeget arra szánják, hogy meggyőzzék az Európai Parlamentben a politikusokat, indítsanak vizsgálatot az április 8-ai választásokról.

Ezen túl fel akarnak venni egy nemzetközi es magyar szakemberekből álló csapatot, amely el tudja végezni az eredmények hitelességének további vizsgálatát. Ehhez független programozókra, politikai- és adatelemzőkre van szükségük. Végül, de nem utolsósorban a nemzetközi sajtó segítségével el kívánják juttatni a híreket az igazságról Európába és az Amerikai Egyesült Államokba.

A #TisztaVoks az első kampánya az Unhack Democracy Europe-nak (unhackdemocracy.eu). A nacionalizmus ellen küzdő szervezetet dr. Garvan Walshe, a brit Konzervatív Párt volt biztonságpolitikai szakértője alapította.  Az Unhack Democracy Europe (unhackdemocracy.eu) egy nacionalizmus-ellenes platform, amit Garvan Walshe ír politikai stratéga, a korábban a brit Konzervatív Párt nemzetbiztonsági és nemzetközi biztonságpolitikai tanácsadója alapított. A csapat tagja Farkas Eszter,  a Magyar Tudományos Akadémia fiatal kutatója, a kérdőíves kutatás, a Big Data és az empírikus politikatudományi kutatások szakértője.

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az az érzésem, hogy a választási csalás szervezői, köztük a fő szerepet játszott Szemjén Zsolt miniszter elnök helyettese ( hangfelvétel is van róla, a Hír TV,oknyomozója készítette.) rengeteg bűnözőnek adtak Magyar személyigazolványt, vagy Útlevelet, hamis névvel és lakkcímmel ellátva, amivel már bárhova eljuthattak a bűnözök, terroristák, rablók, gyilkosok, ember csempészek, stb.Erre már az Egyesült Államok is felfigyelt, sőt már 700, főt tart nyilván, akik Magyarországon kiállított hamis útlevéllel rendelkeztek. Ezt így tudom csak értelmezni, de úgy érzem tisztán látom magam előtt ezt az ügyet.Most jutott eszemben olvasás közben: az a gyilkosság ami Angliában történt, az Orosz férfi és a lányával kapcsolatos gyilkossági ügy! Előfordulhatott, hogy azok az Orosz állampolgárok akik, Oroszországban a Magyar Nagykövetségen a 2010-2018-év közötti Orbán kormányzása alatt kaptak vízumot ellenőrzés nélkül, több ezren, köztük is lehetett az a bűnöző, gyilkos aki elkövette ezt a bűntényt, az Orosz férfi és lány ellen Angliában. Rengeteg bűnöző kerülhetett be Ukrajnából, Oroszországból, és Letelepedési kötvények által is, de nem kizárt Romániából, Románián keresztül vagy bármelyik szomszédos Országból is. Erre az Uniós országoknak és az Egyesült Államoknak is oda kell figyelni és felelősségre vonni, eljárást is kellene indítani ez ügyben a Magyar kormányt meggondolatlan, felelőtlen tetteiért.Olyan embert is be engedtek a Parlamentbe 2018.05.08-án az eskü tétel napján, akit már kiszűrt, úgy tudom a terrorelhárítás, hogy Nemzetbiztonsági kockázatot jelent Hazánknak, ezért nem kaphatott Magyar állampolgárságot, ez az ember fent ült a karzaton és végig ott volt a parlamentben. Orbán nagyon veszélyes mert sok diktátorral tart szoros kapcsolatot, amivel nagy bajt hozhat a Magyar-népre, EURÓPÁRA, de akár az Egyesült államokra is. Hataloméhes, kapzsi, már nem csak Magyar-népet zsákmányolja ki teszi tönkre de már az UNIÓRA is szemet vetett úgy érzem azt is a hatalma alá akarja vonni, hogy az is az Ő irányítása alá kerüljön. Már többször kezelték korházakba erről volt orvosa és ápolónője nyilatkozott. Úgy tudom szkizofrén, de szerintem ideg beteg, remeg a keze furcsa arc mozdulatai vannak, rángatózik, stb…! Azt nem értem, hogy lehet egy idegbetegember Magyarország miniszter elnöke, ezt is ki kellene vizsgálni, mert így nagyon nincs jól! Mindent tönkre tesz és saját magának meg a strómanjainak kisajátít. Szegény Magyar-nép, téged nem a vihar tép, hanem Orbán és kormánya, lassan mindenkit darabokra szétcincál. Elnézést kérek ha valamiben tévedtem, vagy nem fogalmaztam helyesen, még nagyon kezdő vagyok a számítógép kezelésénél. Üdv: Mary

  2. A választási „törvényeink”törvénytelenségéről még nem is esett szó! De ezeknek nagyon sok veszítenivalójuk van. Már akkor sem mernének igazat mondani,ha tudnának!

  3. Remélem a vizsgálat nem fog évekig tartani mert akkor mi teljesen tönkre megyünk minden hogy mire kiderül belőlünk rabszolgát csinálnak már így is alig tudunk meg élni mert hiába emelik a fizetéseket párhuzamosan emelkednek az árak és itt mindennek az árára gondolok szóval ott vagyunk ahol a part szakad sajnos Orbán gondoskodik róla nehogy jól érezzük magunkat ebben a gyönyörű országban!!!!!!!!!!!!!!

  4. Kíváncsi vagyok, hogy más országokban is a szavazat számláló bizottsági tagok ingyen dolgoznak 12-15 órát? Mert lehet, hogy ezért nem volt sok helyen szszb-tag.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .