Mosakodik a rendőrség a káosz miatt

0
904
Forrás: Facebook

Mindenki más a hibás az Erdogan-látogatás napján Budapest életét teljesen felborító, megbénító káoszért a rendőrség szerint. Annak ellenére, hogy ilyen jelenetek még sose játszódtak le delegáció érkezésekor-távozásakor.

A diplomáciai esemény mellett jelentős ráhatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény is, ezek egy részét a bejelentők nem az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le – nyilatkozta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma. Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozójának idején a rendőrség korlátozó intézkedéseket vezetett be Budapest egyes területein, hogy a védett személy akadálytalanul és biztonságosan haladhasson a programhelyszínek között – mondta a szóvivő.

Csécsi Soma alezredes szerint a diplomáciai esemény mellett

jelentős hatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy gyűlés.

Ezek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, a rendezők eltértek például a vonulásos rendezvény előre bejelentett útvonalától – mondta. Ebből az is következik, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk megnövekedett.
Mint mondta, a török elnök Budapest közúthálózatának mintegy 94 ezred százalékán közlekedett, és 15 kerületet nem is érintett. Megjegyezte: a labdarúgó Európa Ligában Budapesten játszott Ferencváros-CSZKA Moszkva-mérkőzés közlekedésre gyakorolt hatásáról sem szabad elfeledkezni.

Főleg a terület méretére vonatkozó megjegyzés érdekes. A rendőrség reggeltől kezdve teljes kerületrészeket zárt le, részben vagy telesen nem működött a földalatti közlekedési hálózat. Emberek tömegét zárták el/ki lakásaiktól, munkahelyüktől.

Hatalmas területeket és utakat, betorkolló utcákkal együtt ürítettek ki akkor, amikor még-már sehol se volt a török delegáció.

Metróállomásokba zártak be utasokat, ürítettek ki villamosokat. Egész területeket (Moszkva tér) „ejtettek foglyul”. A delegációnak közelében se lévő Batthyány téren hosszú időre a föld alá parancsolták az embereket. Múzeumokat zártak be, éttermekből küldték ki a vendégeket – csak egy része a tapasztaltaknak. Karácsony Gergely kiakadt a teljes közlekedési káosz miatt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .