Minőségbeli különbségek: az “A” osztályú műanyag ablakprofil előnyei

0
690
pexels

Manapság egyre több nyílászárót kapni, sokszor már a nem speciálisan erre szakosodott üzletek is árulnak ilyen vagy olyan típust. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen ablak és ajtó kerül az otthonunkba, hiszen ezek felelnek a szigetelésért, ami nagy hatással lehet a pénztárcánkra.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg magas minőségű, “A” osztályú műanyag ablakprofilt választani.

Minőségi műanyag ablakprofilok

Az “A” osztályú műanyag ablakprofilok mindig jó választások, ha minőségi nyílászárókat keres az ember. A stabilitásnak és a sarokmerevítésnek hála betörésbiztosak, emellett nagyon jó hőszigetelési-, illetve zajvédelmi értékeket garantálnak. Hosszú távon sem mennek tönkre, így tényleg csak egyszer kell rájuk beruházni. Nem véletlen, hogy ilyen népszerűek például a VEKA műanyag ablakprofilok. Az általuk gyártott darabok megfelelnek a DIN EN 12608 szabványnak, így panaszra tényleg nem lehet semmi okunk.

Milyen előnyei vannak?

Az első és legfontosabb a hatékony hőszigetelés. A minőségi anyagból készült ablakokkal ugyanis optimális hőszigetelési értékeket érhetünk el, így a fűtésre sem kell annyit költenünk. Az erős stabilitásuknak hála az “A” osztályba sorolt profilok akár még 3 rétegű üvegezésre is alkalmasak, ezáltal csökkentve a CO2-kibocsátást. Emellett kellemesebb környezetet teremtenek otthon, hiszen kiegyenlítettebb lesz a hőmérséklet eloszlása az ablak egész belső részén.

Ne feledkezzünk meg a hangszigetelésről sem. A közlekedési és más egyéb zavaró hangok egy modern ablakkal vagy ajtóval hatásosan kint tarthatóak. Ez a hangszigetelt és többrétegű üvegezés mellett a profilokra is egyaránt vonatkozik. A vastagságuknak köszönhetően tehát jobban szigetelnek, mint egy “B” profil, ennek hála pedig nagyjából 4 dB-lel kevesebb hangot engednek át a felületükön.

Biztonságosabb használat

Az otthon biztonságának hatalmas jelentősége van, hiszen csak úgy érezhetjük magunkat nyugodtan és kiegyensúlyozottnak, ha tudjuk, hogy mi magunk, valamint az értékeink is biztonságban vannak. Egy minőségi nyílászáró betörésbiztos, megbízható acélerősítéssel rendelkezik, keményen ellenálló PVC-ből készül, ezáltal tényleg semmi esély arra, hogy valaki betörje azokat. Az erős falvastagságú típusok esetében a gyártó gondosan kidolgozott és profi I-geometriája nagyobb stabilitást, valamint sarokmerevítést ad az ablak számára.

Tartósság mindenekfelett

A prémium osztályú nyílászárók különösen hosszú élettartamúak, köszönhetően a legmodernebb gyártási technológiának. Ezáltal az igénybevétel során nem használódnak úgy el, hosszabb ideig működnek, sem a szigetelésükben, sem pedig az üvegnél nem látszik meg a koruk. A nagyobb profil vastagság, illetve az acélmerevítés miatt a vasalatok ráadásul nagy stabilitást és tartósságot adnak. A prémium ablakon ráadásul nem marad meg semmilyen szennyeződés, nagyon könnyen lehet tisztítani, így évekig olyan marad, mintha új lenne.

Nyílászárók saját stílusban

Meg kell jegyezni, hogy ablakot sosem úgy vásárolunk, hogy leemeljük azt a polcról és berakjuk az autóba. Mivel a legtöbb esetben egyedi méretről van szó, amit a gyártó saját üzemében, speciális igényeket kielégítve készít, így nagyon fontos, hogy tényleg a pontos nagyságban készüljenek el.

A VEKA nyílászárók profiljai esetében például nagyon széles a keret-, szárny-, illetve a kiegészítő elemek kínálata, így mindenki megtalálhatja magának a megfelelő darabot. Csak a fantázia szabhat határt annak, hogy milyen típust szerzünk be. Legyen szó fehér, színes, karakteres kiegészítőkkel ellátott, esetleg osztott vagy íves kivitel, a gyártónál szinte bármiről szó lehet, akár egyedi stílusban is.

Egy új nyílászáró mindig megtérülő befektetés, hiszen amellett, hogy emeli az ingatlan értékét, sokkal jobb lesz a hőmegtartó képessége, így tényleg mindenhol spórolhatunk vele, ahol csak tudunk. A kiváló minőségű SOFTLINE profilok ráadásul különösen sima felülettel rendelkeznek, így hosszú évekig szépek és újak maradnak. Tisztításuk gyors és egyszerű, soha nem kell őket átfesteni vagy lakkozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .