Maradt a veszteség a tőzsdén

0
840

Lényegében a nyitáskori veszteséggel zárta napot a budapesti tőzsde a hétfőről áthúzódott pánik következtében. Közben a tengeren túl viszont mintha enyhülne a krízis, az amerikai index enyhe emelkedésben van.

A reggeli 2,6-2,8 százalékos esésnél valamelyest kisebb arányú, 2,42 százalékkal alacsonyabb értéken zárta a keddi kereskedést a Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX. A vezető részvények mind veszítettek értékükből: az OTP 3,34, a Mol 2,64 százalékot.

Eközben az itteni idő szerint a délután közepén nyitott amerikai börzén a Dow Jones enyhe, 0,1 százalék emelkedéssel néz a nap hátra lévő része elé. Ezzel

talán rácáfol az elemzői várakozásokra,

hogy kedden folytatódik az előző nap kezdődött pánikszerű részvényeladási hullám.

A világot végigdúló cunami óriási veszteséget okozott elsősorban a pénzügyi vállalatok körében, dollármilliárdok égtek el az árfolyam beomlása közepette. Az előre sejtett, általában jó ideje tudott zuhanás egy évek óta zajlott árfolyam-felfutást zárt le, és ilyenkor törvényszerű a korrekció bekövetkezte. Sokan most vették ki eddig elért nyereségüket – erről bővebben írtunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .