Levélváltás a baloldalon

0
951

Lovas Zoltán újságíró írt nyílt levelet Lendvai Ildikónak, az MSZP volt pártelnökének, amelyben a párt megmentésére szólítja fel. Lendvai inkább a jelenlegi pártvezetést támogatná.

Lovas Zoltán azzal a mélységes aggodalommal indokolta a levélírást, amelyet párt, az MSZP sorsa miatt érez. „Véleményem szerint az MSZP a legeslegutolsó pillanatban van, mielőtt komolyan vehető baloldali erőként végképpen kimúlik.”

A levélből az is kiderül, hogy Lovas miért éppen Lendvainak írt:

„Te 2010-ben méltánylandó módon kiadtad a párt vezetését a kezedből. Úgy vélem ez súlyos hiba volt. A későbbi fejlemények legalábbis ezt igazolják.

Az utánad következő pártelnökök mind rosszabb teljesítményre ösztönözték az MSZP-t,

s mára a kimúlás szélére juttatták.”

Lovas úgy gondolja, hogy „mind pártod, mind az ország érdekében szükséges lenne sajtólevelezői szerepkörödből kilépni, és újra és konkrét szerepet vállalni pártod irányításában”.

Lovas Zoltán szerint az MSZP előtt ma 3 lehetőség áll:

1) a semmibe hullás, kiesés a rendszer parlamentjéből, és a szétfoszlás.

2) a rendszer kegyéből életben maradás és a hűséges álbaloldali báb szerepébe való belesüllyedés (személy szerint per ma ennek látom a nagy veszedelmét).

3) az azonnali újrakezdés, elvek és nem érdekek és pénztárcák és pénztárosok sodorvizében. Ez utóbbinak lenne az embere Lendvai Ildikó Lovas Zoltán szerint.

Az MSZP volt pártelnöke válaszában megköszönte ugyan Lovas bizalmát, de személy szerint nem erősebb pozícióban szeretné segíteni a baloldalt mint a jelenlegi szocialista pártvezetés támogatójaként.

„Hozzád hasonlóan én is a széthullásnál is nagyobb tragédiának, igazi szégyennek élném meg, ha a párt a rendszer kegyéből, vagy annak akaratlan tartozékaként élne tovább. A helyzetet tehát egyformán ítéljük meg. Talán azt látjuk másképp, hogy számos kudarcunk ellenére szerintem az MSZP jelenlegi elnöke és legjobb emberei ugyanígy ezt akarják elkerülni.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .