Lapszem – 2018. március 2.

0
613

87 évvel ezelőtt ezen a napon született Mihail Szergejevics Gorbacsov politikus, a Szovjetunió utolsó elnöke, a peresztrojka elindítója. Ma ünnepli névnapját: Lujza, Károly, Henrietta, Henrik, Absa, Absolon, Axel és Lél. Hózáporok várhatók, a legmagasabb napi hőmérséklet mínusz 4 fok lesz.

Népszava

Megvan a Fidesz új ellensége
Nagy “falatot” talált a kormánypárt propagandagépezete a hódmezővsárhelyi fiaskó után: a magyar származású, idős altruista pénzember Soros Györgyöt lecserélve, egy egész világszervezetet kiált ki ellenségnek. Szóval: egy oroszlán lábát harapdája egy kisegér, de a híveknek bejöhet.
A kormány a Facebook-oldalán bejelentette, hogy úgynevezett „tájékoztató kampányt” indít az „ENSZ migrációs csomagjáról”. Az ENSZ ugyanis a kormány szerint azt akarja, hogy „bontsuk le a bevándorlás útjában álló kerítést, folyamatosan fogadjunk be migránsokat, fizessük a migránsok letelepedését és munkavállalását”. A kampány tömör üzenete: a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy mi dönthessünk a saját jövőnkről. „Magyarország dönt, nem az ENSZ!” – olvasható a jelszó a kormány híradásában.

Magyar Nemzet

Körzetről körzetre bontható le a Fidesz
Márki-Zay Péter sikerének köszönhetően a hazai ellenzék hirtelen új helyzetben találta magát. Míg az év végén egy másik helyi választás, jelesül a solymári kapcsán közelgő Fidesz-négyötödről cikkezett a sajtó, addig Hódmezővásárhely azt üzente a kormánnyal elégedetlen választóknak, hogy áprilisban a Fidesz legyőzhető. Önmagában az utóbbi következtetés éppolyan túlzás, mint az előbbi, de a politikában fontos szerep jut a túlzásoknak, különösen, ha az emberek elhiszik. Azok, akik eddig a közvélemény-kutatásoknak hittek, amelyek behozhatatlannak mutatták a Fidesz előnyét, és ezért nem érezték a valódi tétjét a választásnak, most megtalálhatták maguknak a mozgósító erővel bíró tétet. Már csak a pártjukat-jelöltjüket kell megtalálniuk hozzá.

Magyar Hírlap

Még egyszer a tétről
Három év telt el azóta, hogy a magyar baloldali ellenzék jeles tagjai legyintettek a migrációra, mint a kormány által létrehozott álproblémára. (…)
Európában és a világban éppen akkor készítenek migrációpárti, nemzeti szuverenitást sértő szabályozásokat, amikor az előrejelzések beláthatatlan mértékű afrikai migrációra figyelmeztetnek. Súlyosan téved, aki azt hiszi, a közeljövő kőkemény csatáiban elég lesz lavírozni. Nem a migráció az egyetlen problémánk, és nem is várható el, hogy az emberek annak tekintsék, de fel kell ismerni, hogy európai szintű sorskérdésről van szó. Csak kiérdemelt, biztos felhatalmazással lehet a küzdelemnek nekimenni. A felelősség óriási. Ahogyan a tét is az.

Magyar Idők

Soros lett Merkel veszte

(…) A Willkommenskulturnak vége, innentől Wiedersehenkultur következik, ha a kereszténydemokraták nem akarnak megsemmisülni. Merkel és a CDU ugyanis szembekerült a német néppel. A bevándorlásellenes Alternative für Deutschland (AfD) a tavalyi választás óta növelte népszerűségét, és a szociáldemokratákat megelőzve a második legerősebb párttá vált. Merkel ma már szabadulna a migránsoktól, ezért szívesen adna évente tízezret belőlük például Magyarországnak. A magyarok azonban nem akarnak no-go zónát sem Angyalföldön, sem Újszegeden, sem Pécs-Uránvárosban.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .