Lapszem – 2017. december 13.

0
735

Szerda van, december 13-a, Luca napja, megnéztük, miről írnak a mai újságok.

Nem zavarja a kormányt Zaid Naffa múltja

Az első Orbán-kormány kérte, hogy Zaid Naffa legyen a jordán tiszteletbeli konzul, de

már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon

– ezt írja a Magyar Nemzet az Demeter Márta LMP-s képviselőre hivatkozva. A kormány azzal hárította el a nemzetbiztonsági átvilágításon tavaly is elbukó Zaid Naffa konzulságát érő kritikákat, hogy ebben a kérdésben Jordánia az illetékes, de azt nem közölék, hogy kinevezése a fideszes vezetés ötlete volt több mint másfél évtizede.

Szigorodnak az épületenergetikai szabályok

A Népszava arról ír, hogy minden, december 31. után benyújtott új építési engedély vagy bejelentés, illetve jelentős felújítás esetén az úgynevezett költségoptimalizált energetikai követelményszint lép érvénybe.

Ez a jelenleginél 40 százalékkal energiatakarékosabb falat, ajtót-ablakot és födémet jelent.

Ezek révén a rezsi akár meg is feleződhet.

Százmilliárdokat hozott az ekáer és az online kasszák

Ezt Tállai András államtitkár, NAV-elnök mondta a Magyar Időknek. Arról is beszélt, hogy a kormány, az Európai Unióval is szembeszáll azért, hogy megvédhesse a legálisan működő gazdasági szereplőket, és megbüntesse az adócsalókat. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a kormány választ küldött az Európai Bizottságnak az ekáer miatt megindított kötelezettségszegési eljárásban.

44 ezer forint gyűlt össze a képviselők jótékonysági gyűjtésén

A 168 óra ír arról, hogy november végén Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő megígérte, töltött káposztát készít a Fidesz–KDNP képviselőinek, amelyet az Országgyűlésben oszt ki az utolsó ülésnapon. Az ételért cserébe önkéntes alapon a képviselők pénzt adhatnak, amelyet jótékony célra fordít Debrecenben, miután ott meg akarták adóztatni az ételosztást.

Összesen 44 ezer forint gyűlt össze.

Korábban Orbán Viktor is megígérte, hogy adakozik, mégsem tette. Közben viszont többen be is szóltak nekik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .