Kilépett a pártból az MSZP Orbánt éltető volt frakcióvezetője

0
475

Németh Árpád levélben közölte döntését a szocialisták győri szervezetével. Mint írta, számára a Sargentini-jelentés megszavazása volt az utolsó csepp a pohárban. Azért vannak más érdekességek is, ezekről írásunk végén olvashatnak.

Németh Árpád felidézi, hogy több mint 25 éve azért lépett be a Magyar Szocialista Pártba, mert szeretett volna aktívan tenni az emberekért. Erre az MSZP-t tartotta a legalkalmasabbnak.

Eltelt negyed évszázad, és úgy látja, hogy – nem csak Magyarországon, de szinte mindenütt látható – „a baloldalt egyre inkább elnyeli a neoliberalizmus, ennek következtében pedig önnön ellentétébe fordul át… Mára ez odáig fordult, hogy a baloldal a leggazdagabb globálnyik milliárdosok érdekeinek kiszolgálójává, támogatójává, megvalósítójává vált. Ezt láthatjuk Magyarországon is. Sajnos már nem csak a Demokratikus Koalíció, de a Magyar Szocialista Párt is ezt az utat követi. Ezt mutatja, hogy az MSZP vezetése, a Sargentini-jelentés kapcsán, annak támogatására, megszavazására kérte a párt EP-képviselőit, akik ezt meg is tették.”

Mint Németh írja, sokáig reménykedett, hogy az MSZP-n belül is megindult szomorú folyamatok változhatnak még, ám most már azt látja, hogy ezek a folyamatok megállíthatatlanokká és visszafordíthatatlanokká váltak, amivel viszont nem tud, és nem is akar azonosulni.

Mintha egy Fidesz-fant olvasnánk

Aztán megnéztük Németh úr Facebookoldalt és sok minden megvilágosodott. Persze, nem minden. Azt például végképp nem értjük, hogy ez az ember miért és hogyan lehetett hosszú évekig az MSZP egyik helyi vezetője.

A kérdés nemcsak a szocialistáknak szól, de Németh Árpádnak is. Posztjai és megjegyzései bármelyik Fidesz-fan oldalán is megjelenhettek volna. Merkelt szidja, Orbánt dicsőíti – amihez persze minden magyar állampolgárnak joga van. Mint ahogy bárkinek joga van bármelyik pártba belépni – főként, ha a párt felveszi őt a tagjai közé.

Mondjuk, nem hátrány, ha az illető azonosul a párt céljaival, ha úgy tetszik, vállalt értékeivel.

Németh Árpád Facebook oldalát nézve, csoda, hogy még nem talált el a Fideszhez. Persze, lehet, hogy mindez csak idő kérdése. Nem ő lenne az egyetlen, legutóbb például Szili Katalin volt szocialista hátelnök vádolta hazaárulással a baloldalt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .