Kíbertámadás dán kórházak ellen?

0
643

Leálltak a Koppenhága térségében lévő kórházak számítógépes rendszerei. Egyelőre sem azt nem tudják, milyen károkat okoz, sem azt, hogy kíbertámadás áll-e a háttérben.

Kiterjedt számítógépes leállás történt pénteken a dán főváros, Koppenhága térségének kórházaiban, az esetről a Ritzau dán hírügynökség számolt be. A régió hatósága korábban azt írta, hogy nem működnek a rendszerek és lebénult az elektronikus levezés is. Nem sokkal később már azt írták Twitter-oldalukon, hogy az intézmények számítógépes rendszerében komoly üzemzavar keletkezett, amelynek nagyobb részét sikerült megoldani, a hálózat egyes funkciói azonban továbbra sem működnek.

Egyelőre nem lehet megállapítani, hogy a rendszer leállásának milyen következményei lesznek a péntekre tervezett munkákban – közölték a dán hatóságok. Szóvivőjük azt is mondta, egyelőre azt sem lehet megállapítani, hogy az üzemzavart kíbertámadás okozta-e.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .