Juhász Péter: Orbán a turbótolvajok miniszterelnöke

0
591

Kampánynyitó rendezvényt tartott az Együtt, ahol beszédet mondott Juhász Péter pártelnök és Szigetvári Viktor miniszterelnök-jelölt is.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Juhász Péter, a párt elnöke többek között arról beszélt, hogy az Együtt a közösen küzdők, a szegényekért kiállók pártja, amely egy „Mészáros és Mészáros nevű maffiával” szemben küzd, „amelyet nyilvánvalóan Orbán irányít”.

Azt is mondta:

„Orbánék mindent el akarnak venni.”

Beszélt strómanhálózatokról, „ibizai porban úszó luxusjobboldaliságról”, „hazavitt uniós támogatásokról”, és azt mondta:

„Orbán a turbótolvajok miniszterelnöke.”

Szerinte Orbán „Putyin talpa alatt képzeli el a hazát”, és azt mondta: országgyűlési képviselői igazolvány birtokában bebizonyítja majd, hogy „Orbán Viktor is bűnöző”.

Arról is beszélt, hogy nem szabad 2022-re gondolni, hanem csak 2018-ra szabad.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje (aki a héten interjút adott a Független Hírügynökségnek) többek között arról beszélt, hogy „sok a miniszterelnök-jelölt, de kevés a kormányzati tapasztalat”, neki viszont van. Szerinte felnőttnek kell tekinteni a választókat, így

koalíciós kormányról, az Orbán-kormány leváltásáról, utána pedig korszakváltásról kell beszélni.

Azt is ígérte: nem fognak hülyeségeket beszélni betarthatatlan ígéretekről. Ezután különböző ígéreteket sorolt fel, amelyek a párt programjában szerepelnek.

Baranyi Krisztina képviselőjelölt, Juhász Péter pártelnök, Hajdu Nóra alelnök, Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője, Spät Judit elnökségi tag és Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Szerinte az Együtt az egyetlen párt, amely nem csak beszél a „maffiaállam leváltásáról”, hanem kész, 200 napos terve van rá. Az első intézkedések között megszüntetnék a felsőoktatási tandíjat, 18 évre emelnék az iskolakötelezettség korhatárát, és mindenkinek elengednék a Diákhitel2 tartozását. A költségvetési tartalék terhére pedig lerövidítenék a kórházi várólistákat, a rendelőintézeti előjegyzési listákat maximum egy hetesre csökkentenék, és megemelnék a háziorvosi praxispénzt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .