Jó pénzt hozhat a bulinegyed

0
1801

A budapesti VII. kerületi bulinegyedben az idegenforgalmi-vendéglátói tevékenységet végzők tavaly közel 6,6 milliárd forint közterhet fizettek a költségvetésnek – válaszolta Oláh Lajos DK-képviselőnek Tállai András NGM-államtitkár.

A VII. kerületben a lakosságnak egyre több problémát okozó úgynevezett bulinegyedből

közel 6,6 milliárd forint bevétele származott

az állami költségvetésnek – írta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi államtitkára a DK-s Oláh Lajos képviselőnek. Az adóhivatalt is irányító Tállai a kerületben székhellyel nyilvántartott szálláshely-szolgáltatási és vendéglátási fő tevékenységet folytatók befizetett adóit és járulékait vette alapul. Felhívja a képviselő figyelmét arra, hogy a tevékenység végzésének helye és az adózó székhelye eltérhet egymástól. Vagyis a kerületben keletkező bevételek is eltérést mutathatnak a tényleges forgalomtól a szálláshely-vendéglátás ágazaton belül.

A tényleges bevételek ezen kívül is jócskán eltérhetnek az adózáshoz bevallott forgalomtól. Július közepén a NAV által a VI és VII. kerületben tartott ellenőrzés idején azt tapasztalták, hogy mintegy 35 ezerrel több nyugtát és 62 millió forinttal több bevételt regisztráltak az online pénztárgépekben, mint a korábbi, hasonló időszakokban, amikor az adóhivatal előre bejelentett hatnapos ellenőrzés-sorozatot tartott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .