Hamász a legújabb merénylet után: „új fejezet az Intifádában, Jeruzsálem muzulmán város marad!”

0
905

Ezt Hazzam Qassam, a Hamász szóvivője közölte miután három embert megölt egy palesztin férfi Ciszjordániában nem messze Jeruzsálemtől.

Szabályos munkavállalási engedéllyel érkezett a zsidó településre, Har Adarba a palesztin férfi, aki azonnal tüzet nyitott a biztonsági őrökre. Hármat közülük megölt, egyet súlyosan megsebesített. Végül az izraeli rendőrök őt is lelőtték. „A merénylő házát leromboljuk Beit Surikban, és minden rokonának a munkavállalási engedélyét visszavonjuk!”- hangsúlyozta Netanjahu miniszterelnök. Aki

Mahmud Abbasz és a palesztin hatóság elnéző magatartását okolta a véres akcióért Ciszjordániában.

Miért követett el öngyilkos merényletet a 37 éves palesztin családapa, akinek négy gyereke van és eddig semmilyen probléma sem volt vele. Munkavállalási engedélyt ugyanis csak olyan palesztinok kaphatnak a zsidó telepeken, akiket alaposan átvilágítanak. Az izraeli sajtó szerint magánéleti dráma állhat az öngyilkos akció mögött: a férfit nemrég elhagyta neje, aki Jordániába költözött. Az öngyilkos merénylet újra kiélezte a viszonyt a palesztinok és a zsidók között pedig az utóbbi hetekben megnyugodtak a kedélyek. Korábban Jeruzsálemben volt hasonló akció izraeli rendőrök ellen. Akkor a kormány megnehezítette a bejutást az Omar mecsetbe, és ez szenvedélyes tiltakozást váltott ki a palesztinok között. Félő, hogy a mostani merénylet után is elszabadulnak a szenvedélyek, melyek szembe állítják egymással a zsidókat és a palesztinokat csaknem hetven évvel Izrael megalakulása után.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .