Gyerekeket gyilkol a rendőrség kábszer ellenes harc ürügyén

0
1362
Facebook

Legkevesebb 122 gyereket ölt meg a rendőrség a Fülöp szigeteken, ahol Duterte elnök kíméletlen harcot hirdetett meg a kábítószer kereskedelem ellen 2016-ban. A World Organization Against Torture (kínzás elleni világszervezet) az ENSZ emberi jogi bizottságához fordul ebben az ügyben – írja a londoni a Guardian.

Egyéves volt a rendőrség legfiatalabb áldozata! – hívja fel a figyelmet a jelentés, mely hangsúlyozza, hogy a gyerek gyilkosságok jó részét a rendőrség követi el. Néha úgy, hogy álruhás bérgyilkosokat alkalmaz. 122 gyerek megölését dokumentálta a szervezet, de nyilvánvalóan sokkal több az áldozat a gyerekek és a fiatalkorúak között.

Miért gyilkol gyerekeket is a rendőrség?

A szemtanúk megfélemlítése a cél! Mindenki kétszer is meggondolja, hogy tanúskodjon-e a bíróság előtt, hogyha tudja: ezzel nemcsak a saját, de a gyerekei életét is kockára teheti! Nem kétséges, hogy maga Duterte elnök hatalmazta fel a rendőrséget ezekre a brutális gyilkosságokra, melyek közül eddig csak egyetlenegy ügyben született bírósági ítélet!

Az államfő megfenyegette a jogvédő szervezeteket:

„Titeket is lefejezlek!”

Ezt ígérte Duterte elnök, aki nemcsak a kábítószer kereskedők hanem a kábítószer fogyasztók ellen is háborút folytat: „velük együtt végzek veletek is!” – üzente a civil szervezeteknek, melyek megpróbálják dokumentálni a rendőrség gyilkos akcióit.

Az elnök a médiát is fenyegeti

Az ország legnagyobb televíziós hálózatát a múlt hónapban felfüggesztették! Közben új szigorú terrorizmus ellenes törvényt fogadtak el a Fülöp szigeteken, ahol jelentősen megnövekedett a rendőrség jogköre: például bírói határozat nélkül is le lehet tartóztatni valakit. A gyerekek is célpontot jelenthetnek: őket azon a címen lehet lecsukni, hogy megsértették a kijárási tilalmat a koronavírus járvány idején. Sok gyereket azután kutya ketrecekben vagy épp koporsóban őrzött a rendőrség.

Mindezt miért?

A South China Morning Post írta meg korábban: az elnök fia az egyik legnagyobb kábítószer csempész a Fülöp szigeteken, ahova a hongkongi triádok juttatják el a kábítószert. Duterte elnök a vádakat hallva kijelentette: saját kezemmel végzek a fiammal, ha ez beigazolódik! A vizsgálat ugyan elindult, de egyáltalán nem meglepő módon elhalt. A kábítószer elleni háború azonban egyre durvább lett. Ezért kéri a kínzás elleni világszervezet, hogy az ENSZ emberi jogi bizottsága indítson átfogó vizsgálatot abban az ügyben, hogy a rendőrség gyerekeket is gyilkol a véget nem érő kábítószer ellenes háborúban a Fülöp szigeteken.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .