Oxford vakcinája lépéselőnyben

0
1217
Pinterest

Az Oxfordi Egyetem potenciális COVID-19 oltóanyagának vezető tudósa elmondta a vizsgálatok során a vakcina megfelelő immunválaszt váltott ki, de elutasította, hogy határozott határidőt adjon arra, mikor készül el a forgalomba hozható változat.

Az Inovio Pharmaceuticals Inc. által kifejlesztett kísérleti koronavírus vakcina ígéretesnek bizonyult, és a korai stádiumban végzett humán kísérletben biztonságosnak találták. Az Inovio szerint a vakcina a 18-50 év közötti  36 egészséges önkéntes közül 34-ben  hatékony immunválaszt váltott ki.

A parlamenti meghallgatáson Sarah Gilbert, az egyetem vakcinatudományi professzora elmondta, hogy 8000 önkéntes bekerült az AZD1222 oltóanyag vizsgálatának III. Fázisába, amelyhez az AstraZeneca engedélyt kapott.

„Nagyon örülünk, hogy a várt immunválaszt látjuk, olyat amely védelmet nyújt, megakadályozza a megfertőződést.” – mondta Gilbert.

A projekt megkezdte az emberi vizsgálatok III. Szakaszát annak felmérésére, hogy a vakcina hogyan működik nagyszámú 18 évnél idősebb embernél, és hogy a vakcina ennek során hatékonyan működik annak megakadályozása érdekében, hogy az emberek ne fertőződjenek meg a COVID-19-cel.

A kutatók versenyt futnak az idővel mert COVID-19 világjárvány az év végére ismét fokozódhat.

Kate Bingham, az Egyesült Királyság Kormány Vakcina Munkacsoportjának elnöke elmondta, hogy a felgyorsított oxfordi oltási programon túl a 2021-es év első fele a többi kísérleti vakcina esetében is áttörést és eredményt hoz.

Gilbert azt remélte, hogy az Oxford-oltása előrébb tart, de csak annyit ismételt meg, hogy a vakcina elkészítésének határideje a további vizsgálat eredményétől függ.

John Bell, az Oxfordi Egyetem Regius orvostudományi professzora elmondta, hogy Nagy-Britanniának fel kell készülnie arra, hogy télen legyen COVID-19 oltása, és ösztönöznie kell az embereket influenzaoltásukra, hogy elkerülhessék a kórházakban a nagyobb „járványt”.

„Tehát határozott tanácsom az, hogy fel kell készülni a legrosszabbra.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .