Grafikonban a világ – Újévi fogadalmak

0
880

Az új év a fogadalmak ideje. Vajon melyek a leggyakoribbak? A YouGov által az amerikaiak körében végzett kutatás szerint a legtöbben egészségesebben kívánnak étkezni, többet mozognának és takarékosabban bánnának a pénzzel.

 

A statista.com által készített (és általunk magyar szöveggel ellátott) grafikon alapjául szolgáló felmérés eredménye messze nem meglepő. Például a Scranton Egyetem 2014-es kutatása szerint a legtöbben már akkor is fogyni szerettek volna, a 2. legnépszerűbb az egészséges életmódra való törekvés, a 3. pedig a spórolás volt.

Ám le kell hűtsük a kedélyeket! 100 emberből csak 8 képes arra, hogy betartsa, amit korábban megfogadott

– derül ki ebből a felmérésből (is). Egy biztosító által idézett korábbi, a Bristol Egyetemen 2007-ben készült tanulmány szerint a fogadkozók 88 százaléka megbukik,  miközben 52 százalékuk biztos volt a sikerben. Egyébként a kutatás azt is kihozta, hogy  a férfiak 22 százalékkal gyakrabban tartanak ki, ha apró lépésekre bontják a cél felé vezető utat, a nőknél viszont 10 százalékkal nagyobb a siker esélye, ha nyíltan beszélnek a fogadalmukról (vagy segítséget kérnek ahhoz).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .