Gémesi: kérdés van-e mit ünnepelni az Önkormányzatok napján

0
954

Gémesi György Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének és az Új Kezdet párt elnöke a Független Hírügynökségnek nyilatkozott szeptember 28., az Önkormányzatok napja alkalmából.

A MÖSZ Budaörsön szervez aznap konferenciát a belügyminisztérium képviselőinek és a polgármesterek részvételével. A téma az állam és önkormányzatok feladatmegosztása, önkormányzatok jelene és jövője lesz. Erről Gémesi György elmondta, hogy nem tudni, van-e mit ünnepelni az első magyar önkormányzati választások évfordulóján, hiszen szinte minden feladat kikerült az önkormányzatokból. Ehhez elsősorban a közoktatás teljes államosítása járult hozzá. Hasonló a helyzet az egészségvédelem területén is.

A MÖSZ elnöke szerint maga az önkormányzatiság, mint az autonómia egyik formája kiürült,

a járások és a kormányhivatalok vették át a szerepüket.

Ezekben pedig nem választott képviselők döntenek, hanem kinevezettek. Ennek ellenére, Gémesi úgy véli, hogy a budaörsi összejövetelen megpróbálnak válaszokat keresni olyan kérdésekre, mint például a polgármesterek szerepe a településfejlesztés lehetőségeiben, amiről Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere fog beszélni.

Az Új Kezdet elnökét megkérdeztük a párt álláspontjáról az ellenzéki összefogással kapcsolatban. Gémesi György megismételte, hogy az Új Kezdet az LMP-vel szorosan együttműködve fog részt venni a jövő évi választásokon.

Készül a közös választási program

és elfogadják Szél Bernadettet miniszterelnök jelöltként.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .