Forrásproblémák miatti felfüggesztés?

0
774

Ahogy az ilyen pályázatoknál lenni szokott: nagyon rövid időt élt  meg a vissza nem térítendő támogatást ígérő lakossági energiahatékonysági, -korszerűsítési célokat szolgáló pályázat. A közép-magyarországi régióban csütörtöktől lehetett pályázni, a nyugat-dunántúli régióban pedig 22-től, ám a felelős a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) már pénteken jelezte, hogy mindkét pályázatot felfüggeszti. Forrásproblémák állhatnak a háttérben.

Habár az erről hírt adó MTI-jelentés konkrétan nem írja meg, az ok ilyen esetekben mindig az, hogy a kerethez képest túlságosan sokan igényelnek támogatást. A vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázatot gázkonvektorok cseréjéhez az Otthon Melege program keretében hirdették meg. Az ország összes régiójára fokozatosan nyílik meg az összesen 1,5 milliárd forintos keret. Pályázatonként maximum félmillió forintot lehet igényelni. Csak az eddig már megnyílt két régióból közel kétezer kérelem érkezett be.

Ahogy a FüHü is beszámolt róla, szeptember 25-től Dél-Dunántúlról, szeptember 26-tól Észak-Alföldről, szeptember 27-től Dél-Alföldről, szeptember 28-tól Észak-Magyarországról, végül szeptember 29-től Közép-Dunántúlról lehet pályázni a forrás kimerüléséig.

A pályázat

Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram célja a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjének elősegítése. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .