Ez volt ma – 2018. január 9.

0
513

Fokozatosan emelkednek a fizetések az áruházláncokban, hónapok óta rühfertőzés terjed egy budapesti kórházban, elévült a Polanski elleni egyik vád, és az EU brexit utáni költségvetéséről tárgyaltak Brüsszelben.

Kúsznak felfelé az áruházi bérek

A nagy munkaerőhiányra válaszul fokozatosan emelkednek a fizetések az áruházláncokban, bár jelentős különbségek tapasztalhatók, bár nehéz a tájékozódás, mert sok cég nem közöl adatokat a bérekről. A változatos összetételű alapbér plusz juttatások alapján az adatokat nyilvánossá tevő láncok közül a legrosszabbnak a Tesco ajánlata látszik, pedig az áruházlánc a sztrájkok után béremelésben állapodott meg a szakszervezetekkel.

Betegek és ápolók lettek rühesek a fővárosi kórházban

A Szent Margit Kórház ápolási osztályán több beteg és ápoló is rühes lett. Egy dolgozó szerint már október óta küzdenek a fertőzéssel. A Jobbik később közleményt adott ki a hírre reagálva, ebben azt írják, hogy a kormány szégyene, hogy ilyesmi megtörténhet egy magyar kórházban.

Jogerős: két évre börtönbe megy Geréb Ágnes

Két tragikus otthonszülési eset évek óta húzódó pere fejeződött be azzal, hogy elutasította a perújítási kérelmet a Fővárosi Ítélőtábla kedden, így jogerős a Geréb Ágnes ügyében 2012-ben hozott ítélet.

A Jobbik útja – 3. A zsidózástól a „zsidósimogatásig”

A Jobbikról szóló cikksorozatunk harmadik részében azzal foglalkoztunk, hogyan jutott el a rasszistának és antiszemitának tartott párt a különböző botrányai keresztül a néppártosodás igényével odáig, hogy elnöke, Vona Gábor már gesztusokat is kész tenni a hazai cigányság és zsidóság felé.

Elévült a Polanski elleni egyik vád

Nem emel újabb vádat Roman Polanski ellen a Los Angeles-i ügyészség, mivel az 1975-ben történt szexuális zaklatás, amelyről a közelmúltban tett feljelentést az áldozat, már elévült. Októberben jelentették fel a most 84 éves filmrendezőt. Egy nő azt állította, hogy Polanski tízéves korában, egy fotózáson molesztálta őt. Polanski, aki ellen 1978 óta van érvényben elfogatóparancs egy másik ügy miatt Amerikában, ügyvédjén keresztül tagadta a vádakat.

Korrupció miatt előzetesben az egykori vezérkari főnök

Letartóztatták a 66 éves Fang Fenghui tábornokot, és korrupció miatt vizsgálatot indítottak ellene. Fang Fenghui a Központi Katonai Tanács illusztris tagja volt. A fegyveres erők legfelső vezetésének átvilágítását Hszi Csinping elnök rendelte el.

Nehéz helyzetbe kerül az EU költségvetése a brexittel

Nagy-Britannia kiválásával már nem elég, ha a tagállamok a GDP 1 százalékát fizetik be az EU-nak – erről volt szó azon a brüsszeli konferencián, amelynek fő témája a 2020 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetés volt. Lázár János kijelentette, hogy Magyarország kész a GDP 1,2 százalékára emelni a hozzájárulását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .