Eloltották a hortobágyi tüzet

0
1847

Sikerült elolotani a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban, most az újragyulladás megakadályozásán dolgoznak a tűzoltók. Mintegy ezer hektár égett le.

Péntek délelőtt sikerült megfékezni és eloltani a csütörtökön támadt tüzet a Hortobágyi Nemzeti Parkban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Mukics Dániel elmondta: jelenleg a további tűz kialakulásának esélyét szüntetik meg azzal, hogy körbelocsolják a lángok helyét, nehogy bárhol bármilyen izzás kialakuljon és újra kigyulladjon.

Szepesi Erika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője azt közölte, hogy a

drónokkal végzett légi felderítés adatai szerint csaknem ezer hektárnyi terület égett le

a Hortobágyi Nemzeti Parkban csütörtök délelőtt kitört tűzben. Körülbelül hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

A tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, pénteken kora reggel két honvédségi helikopter is bekapcsolódott az oltásba. Lakott területet nem veszélyeztetett a tűz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .