Egy jól működő rendszer a vállalkozás lelkévé válhat

0
466
FH

Egy vállalkozás megléte esetén úgy érezhetjük, nehéz feladat, ám igen kifizetődő mindent saját kézben tartani. Az elénk gördülő kihívásokkal szembenézve még inkább megerősödhet a hivatásunk iránti szenvedélyünk, különösen, ha nagyszerű szolgáltatókkal együtt dolgozva építgethetjük, fejleszthetjük vállalkozásunkat. Ennek egyik alapja egy jó és megbízható rendszer kialakítása.

Mire van szüksége egy jó vállalkozásnak?

Egy jó vállalkozás akkor sikeres, ha elhivatott, profi munkaerővel, és nagyszerű, példát mutató, szenvedélyes vezetőséggel rendelkezik. Nagyon sok múlik ugyanis az emberi erőforrásokon, hiszen a munkateljesítményt nagyban meghatározza az általános légkör. Fontos továbbá, hogy jól átlátható, megfelelően strukturált munkakörök legyenek, melyek feladatai pontosan be vannak határolva.

Bármilyen vállalkozás során alapvetőnek számít a kockázat, még a világ legsikeresebb cégeinek is van elegendő tartaléka arra, hogy jelentős veszteség esetén legyen mihez nyúlniuk. Fontos, hogy a munkavállalókat se hagyjuk cserben, és rendelkezzünk egy biztonsági alappal, ha valami miatt fel kellene függeszteni munkavégzésüket egy ideig. Sajnálatos, de szemléletes példa erre a koronavírus járvány alatti rengeteg felszámolt cég, sok elküldött munkavállalóval. Emellett egy jól működő rendszer is alapkövetelménynek számít, ha szeretnénk, hogy minden gördülékenyen menjen a vállalkozás mindennapjaiban.

Jól működő rendszer = jól működő vállalkozás

Egy vállalkozásban rengeteg különböző projekt futhat egyszerre, melyek mind-mind külön csapatokat és projektmenedzsereket igényelnek. Ezek fejlesztése, tesztelése, átdolgozása, majd implementációja nem mehet végbe a profi és hozzáértő munkaerő, valamint a rendelkezésükre álló hasznos eszközök nélkül. A managed services, azaz menedzselt szolgáltatásnyújtók ezekre a helyzetekre felkészülve biztosítanak erre alkalmas szoftvereket, programokat és egyéb okos megoldásokat a vállalkozások számára.

Manapság már alapvetőnek számít az adatok felhő alapú rendszerekben való tárolása, amely lehetővé teszi, hogy az arra engedélyt kapott kollégák hozzáférhessenek a szükséges fájlokhoz. Gyakran nem csupán egyéni fájlokat, hanem komplex rendszereket szükséges migrálni, mely kihívást jelenthet. A managed services szolgáltatásaival nemcsak a költözést, de az optimalizálást, és a fájlok maximális biztonságát is egy kézben tudhatjuk.

A rendszerben való gondolkodás, az átlátható folyamatok és az engedélyek megadása jelentősen megkönnyítheti a munkavégzést. Az egyértelmű szabályrendszerekben, jól megkomponált és logikus fájlrendszerekben nem kell hosszú perceket, órákat szánni egy-egy nekünk szükséges adat keresésére. Ezzel sok időt spórolhatunk, mely elsődleges cél a munka teljesítményének növelése érdekében.

Az adatvédelem, különösen egy vállalkozás során tárolt rengeteg üzleti titok és személyes szenzitív adat miatt elengedhetetlen. Érdemes profi védelmi hálóval biztosítani azt, hogy ne legyünk kibertámadás áldozatai. Egyre gyakoribb ugyanis a bűnözés ezen fajtája, mely gyakran visszaélhet, és zsarolhat is az ellopott adatokkal.

Ha költségeket szeretnénk csökkenteni, akkor nem elsősorban arra kell gondolni, hogy megválunk egy-egy munkavállalótól. Érdemes inkább a bérelt, licenszelt szoftvereket átvizsgálni: könnyen lehet, hogy sok olyan programot használunk feleslegesen – és fizetünk érte nagy összegeket – melyeket fejlesztők segítségével, automatizálással helyettesíthetünk.

Milyen vállalkozás profitálhat ebből?

Bármilyen olyan kis-, közép- vagy nagyvállalat számára hasznos lehet a managed services használata, aki fejleszteni és egyszerűsíteni szeretné a meglévő munkafolyamatokat. Cél lehet az alacsonyabb költségű üzemeltetés, vagy a felhőalapú adattárolásra, munkavégzésre való átállás is, melyek mind megoldhatóak a szolgáltató igénybevételével.

Javítani és fejleszteni szinte minden területen lehet, az automatizáció és a gyors elérés pedig rengeteget segíthet a munkavégzés egyszerűségén, minőségén és sebességén. Éppen ezért érdemes néha hátralépni néhányat, alaposan megvizsgálni a munkafolyamatokat és rendszereket, és belefogni azok átalakításába, egyszerűsítésébe, profi segítséget igénybevéve. Végeredményként logikus és optimalizált, biztonságosan kiépített rendszereket kaphatunk, melyekkel öröm lesz a munkavégzés!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .