Kezdőlap Címkék Zaj

Címke: zaj

Tíz éve történt – Aláírásokat gyűjtenek a Sziget Fesztivál érdekében

0

2007. november 12-én a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy aláírásgyűjtést kezdett hétfőn az SZDSZ Új Generációja, a szervezet honlapjára azok iratkozhatnak fel, akik szeretnék, ha a jövőben is megrendeznék Budapesten a Sziget Fesztivált.

Léderer András, a szervezet elnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az összegyűjtött névsort elküldik Derce Tamásnak, a IV. kerület és Tóth József XIII. kerületi polgármesternek. Mindkét polgármester kifogásolja a fesztivállal járó zajhatást és olyan feltételekhez kötnék a rendezvény további engedélyezését, ami a szervezők szerint ellehetetlenítené azt.

Az SZDSZ minden évben kemény harcot vívott azért, hogy létrejöhessen az egyik legfontosabb hazai közéleti tér – mondta Léderer András. A liberális politikus hozzátette, hogy most sem fogják hagyni, hogy a két polgármester zajhatásokra hivatkozva bezárassa a fesztivált és így tönkretegye többszázezer magyar és külföldi fiatal szórakozását. A liberális politikus hozzátette, hogy

közvélemény kutatások is bizonyítják, hogy a lakosság nagyobbik részét az éjszakai zajok sem zavarják – vagyis nem indokolt a fesztivál bezárása.

Az SZDSZ Új Generációja aláírásgyűjtést kezdett honlapján, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szeretné, ha a jövőben is megrendeznék a fesztivált. Néhány hónap múlva az összegyűjtött listát az adatkezelési feltételeknek megfelelően eljuttatják a két érintett polgármesternek.

Derce Tamás, Újpest polgármestere már többször indított pert a Sziget fesztivál miatt, azt kérve, hogy a kerület zajterhelése miatt, a bíróság állapítsa meg a birtokháborítás tényét. Idén október 2-án az eredeti keresetet egészítették ki azzal, hogy a bíróság rendelje el azt is, hogy a Szigeten este tíz órától reggel hatig ne lehessen zenés műsorokat rendezni.

Tóth József, 13. kerületi polgármester szeptember első napjaiban levélben kérte Demszky Gábort, hogy a főváros biztosítsa az emberek nyugalmát és csak olyan feltételekkel engedje megrendezni, ha kiküszöbölik a zajhatásokat, amelyek szerinte még a 13. kerületben is érezhetőek.

Mégsem döntenek ma a bulinegyedről

0

A Független Hírügynökség értesülései szerint a szeptember 26-ra meghirdetett, a bulinegyed problémájával foglalkozó önkormányzati ülés elmarad. Új időpontról egyelőre nem tudni.

Oláh Lajos országgyűlési képviselő a következőket közölte a Független Hírügynökség munkatársával: A „bulinegyeddel kapcsolatosan előzőleg írásban jelzett nyilvános Képviselő- testületi ülés időpontja módosult, így 2017. szeptember 26-án az ülés elmarad! Új dátumra vonatkozó pontos információnk még nincs, így kérjük, hogy továbbra is kísérje figyelemmel, a témával kapcsolatos híreket! Segítő együttműködését köszönjük, amelyre ezt követően is számítunk!

Az ügy előzményeiről mi is többször írtunk. (Itt és itt, valamint még itt is.) Az Erzsébetvárosban működő bulinegyed rengeteg külföldi turistát, valamint magyar látogatót vonz a hetedik kerületbe. Belső-Erzsébetváros néhány utcájában egymást érik a szórakozóhelyek, ahol estétől hajnalig zajlik az élet.

A bulinegyed valódi turista látványosság, amely évente 6 milliárdnál több adóbevételt hoz az országnak.

Ugyanakkor a környéken lakók panaszkodnak, hogy lehetetlenné válik a normális életük, a hangos zajtól sem aludni, sem pihenni nem tudnak.

A másnap reggelre otthagyott nagytömegű szemét is elviselhetetlen

a számukra, a legkülönbözőbb típusú és állagú emberi ürülék között kell munkába, vagy éppen iskolába indulniuk.

A tüntetések hatására az önkormányzat megígérte, hogy testületi ülésen foglalkozik a problémával. Ez az az ülés ma, szeptember 26-án lett volna, ám mint a Dk képviselőinek közléséből kiderült, elmarad.

A halasztás indokáról, valamint az új időpontról nem tudunk. Amint lesz erről információnk, jelezzük.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK