Kezdőlap Címkék Vitamin

Címke: vitamin

A tavaszi fáradtság leküzdése és az immunerősítés fontossága

0

A komótos téli hónapok után megérkezett az üde kora tavasz. Ilyenkor intünk búcsút a téli időszámításnak, előre állítjuk az órát is, mintha sietnénk megújulni. Ez persze sokak napi ritmusát bolygathatja meg. A reggelek valamivel döcögősebben indulnak az átállást követő első hetekben. De valóban csak ennyi lenne a tavaszi fáradtság mögött?

A fáradékonyságnak számos egészségügyi oka is lehet. Előfordul, hogy a korán kelés tényleg nehézkes. Azonban hosszú távon nem indokolhatja a tartós fizikai és mentális gyengeséget.

Megcsappant vitaminraktárak

Mikor tompaságot, kókadtságot észlelünk, érdemes megvizsgálnunk a vas- és vitaminkészleteinket. Ugyanis a vas- és vitaminhiány okozhat aluszékonyságot, erőtlenséget, ami gyakran hátráltat a mindennapi feladataink elvégzésében. Továbbá a hosszú távon fennálló vas- és vitaminhiány káros is tehet a szervezetünkre. Gondoljunk csak az oxigént szállító hemoglobin életfenntartó szerepére. Mindez a vas és C-vitamin együttes szedésével növelhető.

Immunerő – életerő

A szervezet számára szükséges vitaminok zöme megtalálható az ételekben. A zöldségek és a gyümölcsök kiválóak ebből a szempontból is. Ám a napi fogyasztásukkal csak egy minimális vitaminszintet érünk el, amit még bőven fel lehet tornázni. Ebben a különféle készítmények is segítenek.

Étrend-kiegészítővel egyszerűbb

Egy megpakolt kosár gyümölcsöt kellene elmajszolni, hogy annyi vitamint vegyünk magunkhoz, mint ami a tablettákban van. Természetesen a pirulák nem pótolják a friss gyümölcsöket, azonban a készítményekkel kiegészítve kiváló kombót alkotnak.

Top 3 tavaszi immunerősítő készítmény

  1. Floradix Krauterblut: A piac egyik legjobb vaskészítménye B1, B2-, B6-, B12-vitaminokkal a kimerültség ellen. Hozzájárul a vér egészséges termelődéshez. A vaspótlás kiemelten fontos, mivel a szervezetünk nem tudja előállítani.
  2. Hush & Hush alvássegítő: A pihenés az egészségmegőrzés alappillére. A legalább 6 órás zavartalan alvásra mindenképpen szükségünk van. Ebben van segítségünkre az alvásvitamin. Megnyugtatja az idegrendszert, lelassítja a zakatoló gondolatokat.
  3. Naja Forest gyógygombák: Zsírbontó hatásának köszönhetően jó partner a rövidebb és hosszabb távú diétákban. Elősegítheti a fogyást és a testsúlycsökkenést. Emellett a szervezetet is erősíti és ellenállóbbá teszi.

A termékpaletta persze ennél jóval szélesebb. Célszerű a választás előtt tájékozódni a különféle termékek között. Az Internetpatika webshopjában minden készítmény neve alatt pontos leírást talál, amivel segítünk eligazodni vásárlóinknak.

Látogasson el webshopunkba még ma!

 

 

A vitaminok hatástalanok a COVID-19 halálozás csökkentésében

“Sok emberben él az a tévhit, hogy ha cinket, D-vitamint vagy C-vitamint fogyasztasz, az elősegítheti a COVID-19 klinikai kimenetelét. Ez nem bizonyult igaznak.”

A Toledói Egyetem tanulmánya megállapította, hogy az olyan vitaminok bevitele, mint a cink, a C-vitamin és a D -vitamin, nem csökkenti a COVID-19 miatti halálozás esélyét .

A tanulmányt a múlt hónapban publikálták a Clinical Nutrition ESPEN folyóiratban.

Bár a vírusos betegségek kezelésére használnak kiegészítőket, a COVID-19 kezelésében még nem bizonyított hatékonyságuk. A kutatók 2021. december 5-ig több orvosi adatbázisban kerestek, és elemezték a mortalitást, az intubációs rátát és a kórházi tartózkodás hosszát.

26 vizsgálatot elemeztek, amelyekben 5633 COVID-19-beteg vett részt, és összehasonlították a cink, a C-vitamin és a D-vitamin használatát a betegek által nyújtott ellátás általános színvonalával, és megállapították, hogy egyik vitamin sem volt jelentős hatással a halálozásra.

A D-vitamin azonban csökkentette az intubáció arányát, illetve a lélegeztetőgépet igénylő betegek számát, valamint a betegek kórházi tartózkodásának idejét.

A tanulmány vezető szerzője kommentálta azt a gyakori tévhitet, hogy a vitaminok szedése javítja a COVID-19 betegek állapotát:

“Sok emberben él az a tévhit, hogy ha cinket, D-vitamint vagy C-vitamint fogyasztasz, az elősegítheti a COVID-19 klinikai kimenetelét. Ez nem bizonyult igaznak.”

A kutatók megjegyezték, hogy ez nem azt jelenti, hogy a vitaminok és ásványi anyagok károsak, hanem azt, hogy nem akadályozzák meg a COVID-19 okozta haláleseteket.

Lapszem – 2017. október 14.

0

Október 14-e van, szombat, Helén napja, nézzük, miről írnak a mai lapok.

Halottakkal is konzultálna a kormány

A Magyar Nemzet arról ír, hogy nem létező nevekre is küldenek nemzeti konzultációs levelet. Egy zuglói például arról panaszkodott nekik, hogy

Kun Bélának címezve is érkezett elsőbbségi levél a Soros-tervről, de kapott egy 1977-ben, nyolcévesen meghalt fiú is.

A kormány nem ismeri el a hibát, Kovács Zoltán kormányszóvivő annyit mondott: nyilvánvaló, hogy még a hetvenes években elkövetett adminisztratív hibát mosott partra a víz.

Az oktatáson múlik az autóipar jövője

Leépülőben a hazai szakoktatás, miközben a világgazdaság gyorsuló iramban halad az automatizálás, az informatikai alkalmazások felé a járműgyártásban is – írja a Népszava. Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára azt mondta: a kis- és közepes vállalkozásoknak az automatizálás és az informatika terén még nagyon sok a tennivalójuk. Ehhez pedig magasan képzett, innovatív munkaerőre van szükség.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a lapnak

érthetetlennek nevezte a közismereti tárgyak visszaszorítását a szakképzésben.

Szerinte alulképzett emberekkel nem lehet számítógép vezérelte berendezésekkel dolgozni sem az autóiparban, sem a feldolgozóipar más területein.

Megingott Orbán bizalma

Nevető harmadikként futott be Vashegyi György karmester a két esélyesnek tartott jelölt, Marton Éva operaénekes és Jankovics Marcell rajzfilmrendező előtt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) keddi tisztújító közgyűlésén – írja a hvg.hu. Csak a szavazás előtt derült ki, hogy Jankovics visszalép,

pedig ő tűnt esélyesnek.

A lap szerint Jankovics többször bírálta az MMA működését, de forrásaik szerint megrendült benne Orbán bizalma. Marton Éva pedig csak 36 szavazatot kapott a 226-ból, még az utolsó pillanatban jelölt Rátóti Zoltánra is többen szavaztak.

Vashegyi György a lapnak azt mondta: szerinte az MMA jó úton halad, és a szakmai működésre helyezné a hangsúlyt.

Évi 40 milliárd forintot költenek vitaminokra a magyarok

A Magyar Idők azt írja, hogy a Magyarországi Étrendkiegészítő-gyártók és -forgalmazók Egyesületének elnöke szerint évente tíz százalékkal nő a piac, ami jellemzően nem az árak emelkedésének, hanem a fogyasztás tényleges bővülésének tudható be.

A legtöbben multivitaminokat, C-vitamin-készítményeket, magnézium- és kalciumtartalmú szereket, illetve ízületi porcregeneráló termékeket vásárolnak. A 40 milliárdban nincsenek benne az interneten kapható, sokszor bizonytalan eredetű és hatású szerek, amelyek forgalma elérheti, de akár meg is haladhatja a legális értékesítés összegét.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK