Kezdőlap Címkék Számlazárolás

Címke: számlazárolás

Lukasenka pénzét zárolták Svájcban

A belorusz diktátor és a fia be sem léphet Svájc területére, mert brutálisan elnyomja a tiltakozást hazájában. A tüntetők már hónapok óta követelik az elnök lemondását egy meghamisított választás után Fehéroroszországban.

Svájcot mélységesen érinti az, ami Fehéroroszországban történik, és azt szeretné, ha a hatalom és a polgári társadalom párbeszédet folytatna egymással – közölte a világgal a svájci kormány. Egyidejűleg követelik a tüntetéseken letartóztatott foglyok szabadon engedését és a brutális bánásmód megszüntetését a börtönökben Fehéroroszországban – írja a Reuters.

“Tavaszig végetérhet Lukasenka uralma!”

Ezt nyilatkozta az ellenzék vezetője Litvániában, ahova a hatalom terrorja elől menekült. Szvetlana Tyihanovszkaja a Süddeutsche Zeitungnak elmondta, hogy stratégiájuk változatlan: “nyomás gyakorlás, tárgyalások és azután új választások”.

Lukasenka elnök, aki 26 éve van hatalmon Fehéroroszországban, esküdözik, hogy új választásra csak a holttestén keresztül kerülhet sor. Lukasenka élvezi Putyin támogatását, de az Európai Unió és az USA – Svájchoz hasonlóan – szankciókat vezetett be vele szemben és nem ismeri el az elnökválasztás eredményét, mert azt Lukasenka emberei minden bizonnyal meghamisították Fehéroroszországban.

Banki para: négy hónappal elhalasztva

Október végéig lesz lehetőségük az adategyeztetésre a banki ügyfeleknek a parlament döntése nyomán. Egymilliónál többen mentesülhetnek a számla zárolásától.

Holnap járt volna le a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény rendelkezése nyomán az a határidő, amely alapján a teljes körű, jellemzően 2017 nyara előtt számlát nyitók, teljes körű adategyeztetése és –rögzítése megtörténhetett volna. Akik ezt elmulasztják, azok számlájuk zárolásával szembesülnek, semmilyen kifizetést se teljesít a bank.

A múlt héten aztán kiderült, hogy

még több, mint egymillió számla tulajdonosa

nem végezte el ezt a műveletet, köztük rengeteg cég. Akkor Gulyás Gergely azt mondta, hogy a bankszövetségnek kell kezdeményeznie a határidő kitolását. A szervezet ezt azonnal megtette, a benyújtott törvényjavaslatot az Országgyűlés ma mindössze egy ellenző szavazattal elfogadta.

Az úgynevezett ügyfél-átvilágítás érdekében új értesítési kötelezettséget is bevezet a módosítás: a szolgáltatóknak a hatálybalépést követő 3 napon belül tájékoztatniuk kell azon ügyfeleiket, akiknek esetében az átvilágítás még egyáltalán nem vagy nem teljes körűen történt meg. Így az érintett ügyfélkör egyértelműen tudomást szerez a hiányzó adatok és nyilatkozatok pótlására vonatkozó kötelezettségéről és annak meghosszabbításáról október 31-ig.
A módosítás a kihirdetés napján 18 órakor hatályba is lép. Ez valószínűleg legkésőbb holnap megtörténhet.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK