Kezdőlap Címkék önvallomás

Címke: önvallomás

Bizonyítás

Kohán Mátyás, önvallomása szerint lélekben-virtusban magyar, agyban-főben keresztény, kulturálisan német-római honpolgár a Magyar Péter fideszáruló intimpistáskodó pletykáiról írt a Mandíneren.

Mészáros Lőrinc vagyona a Forbes 2023-as adatai szerint 591,3 milliárd forintra rúg, a miniszterelnök vejéé, Tiborcz Istváné 75,3 milliárdra. Abba a kérdésbe bele se menjünk, hogy mégis mi a gond a jogszerűen szerzett vagyonnal, és hogy ez a tőke dolgozik, termel, munkát ad, integráns része a magyar gazdaságnak. A „családi részvénytársaságra” koncentráljunk, meg a „fél országra”, ami „pár családnak a kezében van”. Ez az ország 2022-ben 66 ezer milliárd forint jövedelmet termelt; a háztartások pénzügyi megtakarításai 2023 második negyedévében 54 ezer milliárd forintra rúgtak, s az ország összvagyona még ezeknél is messze több pénz. Adjuk össze Tiborcz István és Mészáros Lőrinc vagyonát szépen: 666,6 milliárd forint. Ez az éves magyar nemzeti össztermék 1,01, a magyar háztartások vagyonának 1,23 százaléka.”

A gond az, hogy mostanában, de ahogy nézem, korábban is, inkább a humán tudományokban jeleskedők lettek politikusok, megmondóemberek, újságírók, véleményvezérek, satöbbi, ezekben a körökben a reál tudományok iránt csekély az érdeklődés. Sajnos. Viszont ha az ember a fenti, egy ruszista/finnista bölcsész által végzett klasszikus számításokat látja, mégiscsak arra a következtetésre kell jusson, hogy még a bölcsészeket is megérinti a matematika szépsége, és ha némi gépi segítséggel összeadjuk Tiborcz és Mészáros vagyonát, azaz az 591,3 milliárdot meg a 75,3 milliárdot, akkor valóban a 666,6 milliárdos értékhez jutunk. Gyönyörű szám, hajszálpontos szám, és ha az a pimf 600 milliócska nem volna ott a végén, még merész, biblikus következtetéseket is le lehetne belőle vonni. Viszont az ott van, ezért ne foglalkozzunk vele. A fenevad számát különben is vitatják jelenleg egy 1700 éves papirusztekercs alapján, mely szerint az ténylegesen 616.

Ne foglalkozzunk azzal sem, hogy a Mészáros és Mészáros cég 2007-ben nehéz helyzetbe került, ugyanis a konkurens gázszerelő vállalatok miatt veszteséges lett, amihez viszonyítva a 16 év alatt összekuporgatott közel 600 milliárd elképesztő üzleti érzékről tesz tanúbizonyságot, nem csoda hogy a cégbirodalom feje simán nyeri a Zuckerberggel való összehasonlítást. Még jobban megerősíti ezt az okosabbságot, hogy ő maga mondta.

Ha a Tiborcz István nevű urat tekintjük, ő 26 évesen került be az Orbán családba, és az azóta eltelt 11 év alatt hasonlóan gyors karriert futott be, mint Mészáros. Megegyezhetünk tehát abban, hogy Magyarország ismét simán lepipálta Amerikát, mert nekünk két Zuckerbergünk is van, nekik meg csak egy. Igaz, annak az ottani Zuckerberg nevűnek a szolgáltatásaira az egész világ vevő, a Mészáros és Mészáros szolgáltatásaira meg csak az Orbán vezette magyar állam, de ne akadjunk fenn ezen. „Abba a kérdésbe meg  – ahogy Szerző javasolja – bele se menjünk, hogy mégis mi a gond a jogszerűen szerzett vagyonnal, és hogy ez a tőke dolgozik, termel, munkát ad, integráns része a magyar gazdaságnak”. Ugyanis, ha belemennénk, csúnya dolgok derülhetnének ki.

Térjünk inkább vissza a számításhoz. Mint tudjuk, Magyar Péter úr, illetve hát Magyar Péter áruló úr azt írta, hogy a „fél ország pár családnak a kezében van”, és ez íme, bizonyítottan nem igaz. Csak az emberek vagyonának 1,23 %-a van két ember kezében (ha az egyet meg az egyet szépen összeadjuk, az kettő), és ha a többi rokont, barátot és üzletfelet is beleszámítjuk a „pár család”-ba, akkor sem lesz több a végeredmény 3 %-nál, ami ugyebár messze nem 50 %. Quod erat demonstrandum.

Kohán úr útmutatása szerint még tovább menve az is kijelenthető, hogy a Magyar féle állítás azért is hazugság, mert például szép szőke folyónk, a Tisza sincs ezen pár család kezében, ahogy a Gellérthegy sem, és ugyan a rossznyelvek szerint még néhány év Orbán regnálása alatt, és mindkettő ott lesz, de mi ne is hallgassunk ezekre. Nem tudják, hogy mit beszélnek… illetve tudják, de nem jól… vagy mégis?

Na, mindegy, lényeg az, hogy Magyar Péter hazudott, és ezt Kohán Mátyás bizonyította is. Ehhez ugyan szó szerint kellett értelmeznie a szöveget, amelyet a magyarul tudóknak (így a lélekben-virtusban magyar-oknak is) a 99,9999 %-a nem szó szerint értelmez. Sőt, a kijelentőjük sem gondolta szó szerint, mikor azt mondta: „úgy érzed, hogy már a fél ország pár családnak a kezében van”. A bizonyítás tehát jól sikerültnek mondható, ha ezt az apróságot, azaz a szó szerinti értelmezés értelmetlenségét nem vesszük figyelembe.

Tovább ragozva a tényeket (ahogy Szerző írja: „De ahogy mindig, ezt a kárt is csak a tények segíthetnek elhárítani”), nagyon úgy tűnik nekem, hogy egy tényt sajnos a precizitás ellenére nem sikerült figyelembe vennie. Az pedig az, hogy nem csak a legnagyobb munkákat nyerik mindig ugyanazok. A legfelül uralkodó mikutyánkkölyke stílus óhatatlanul leszivárog a legkisebb zsákfaluba is, ahol a megválasztott falusi polgármester úgy kapja a támogatást, és úgy is osztja el, hogy azzal a kétharmaddal regnáló pártszövetség (KDNP, hehe) a legjobban járjon. Ha nem így tenne, nincs pénz, nincs támogatás, és hogy legközelebb már polgármester sem lesz belőle, az is biztosra vehető. A megtehetés oka legföntebbtől az aljáig mindenütt a büntetlenség garanciája, mivel az összes fék és ellensúly a regnálók által irányítottan működik, és a kétharmad révén teljhatalmuk van az összes törvény felett, természetesen az alaptörvényt is beleértve. Hja így könnyű a korrumpálónak meg a korrumpáltnak, mondhatná bárki, és én mondom is. Hogy ennek sok hatása nincs, azt egyrészt tudom, másrészt nem tehetek róla.

A fenti kivételezés, előnybe hozás, magyarán pártos korrupció majdnem mindenütt érvényesül. Ahol nem, azt a helyet a hatalom kemény büntetésekkel sújtja (lásd pl. Budapest). Ezen káros, hatalmas egyenlőtlenségeket okozó hatásokra rárakódik még, hogy a regnálók jóvoltából Magyarországon a támogatások döntő részét a gazdagok kapják, a többit meg a tehetősek, de hogy ne legyek én is rögtön helyreigazítva Kohán úr által, gyorsan hozzáteszem, hogy azért a szegényeknek is csurran-cseppen valami (lásd pl. rezsicsökkentés), kivéve a faluvégi Mari nénit, akihez se a villany se a gáz nincs bevezetve, bár ÁFÁ-t ő is fizet a kisboltban. A műanyagra (fűtés) és a petróra (világítás) ugyanis nincs állami támogatás.

A Kohán által minősített Magyar Péter „fülsiketítő árulásával, a pánikkeltéssel, a hisztivel, a sehol meg nem erősíthető kegyelemügyi értesülésekkel, intimpistáskodó pletykáival, az abból született cikkekkel, és az ezekből szövődött narratívákkal” nem az én tisztem foglalkozni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK