Kezdőlap Címkék Lemondás

Címke: lemondás

Bűn és bűnhődés

Mint arról nagyon sokan tudnak, a magyar köztársasági elnök lemondott. Aki tud róla, azt is tudja, miért. Skrabski Fruzsina, Novák egyik tanácsadója közzétett egy nyílt levelet a Facebookon. A levelet a Százak Tanácsa írta a miniszterelnöknek és az országgyűlés elnökének, mely levélben a Tanács Novák lemondásának el nem fogadását javasolja.

A Százak Tanácsa Közhasznú Egyesület magyarországi nemzetpolitikai civilszervezet. „Célja stratégiai elemzések készítése, állásfoglalások és ajánlások megfogalmazása a nemzeti sorskérdésekről. Az egységes magyar nemzet nyelvi, kulturális, történelmi értékeinek őrzésére, érdekeinek védelmezésére vállalkozik, igyekszik a nemzet lelkiismeretévé válni.”

Novák lemondására a nemzet lelkiismerete megszólalt, és a következőket hozta legnagyobb potentátjaink tudomására:

Dr. Novák Katalin elnöki munkáját nagyra értékelő Budapesten és vidéken élő tagjaink, valamint a Kanadából, Amerikából, Erdélyből, a Felföldről és Délvidékről  üzenő nemzettársaink  azt várják tőlünk, hogy kérjük az elnök asszonyt  változtassa meg elhatározását, Önöktől pedig, hogy segítsék ezt a nemzet  nagyobb részét  megosztó helyzetet megoldani.

Dr. Zétényi Zsolt volt országgyűlési képviselő tagtársunk alanti véleményének elfogadása alkalmas lenne a helyzet tisztázására.

“ A jelen súlyos morális és politikai, a társadalmat mélyen megrendítő közjogi helyzet az ellenzéki oldalon hamis, a kormányoldalon részben téves, a kormányzati szinten sem világos tömegközlés-kommunikáció folytán azt a téveszmét ébresztette a közvéleményben, hogy gyermekek sérelmére pedofil jellegű szexuális cselekményeket elkövető személy részesült kegyelemben. Valójában az ítéletek szerint a kegyelemben részesített személy sem nem követett el pedofil szexuális cselekményeket, sem nem nyújtott azokhoz segítséget, hanem abban segített, hogy a felelősségre vont elkövető felelőssége csökkenjen, ám ebben is ártatlannak állítja magát. A téves tájékoztatás és az ebből következő tévedés jelentős felháborodást keltett, majd később a részletesebb tájékoztatás után a közvélemény megrendülését hozta magával az aránytalan következmények, lemondások miatt. A hibás tájékoztatás nagyobb társadalmi megütközést okozott, mint maga a kegyelmi aktus.

A lemondások nem voltak szükségesek, aránytalan súlyú döntések voltak. Ez a helyzet orvosolható. A felelős magyar értelmiségieknek és közszereplőknek határozott véleményüket kell demonstrálniuk.”

  • A levél szerint az ellenzéki oldalon hamis, a kormányoldalon meg téves információkkal átverték szegény magyar népet. A megfogalmazás szerint az ellenzék tudta, miről van szó, mégis azt írta, tehát gonosz, a kormányoldalnak viszont fogalma sem volt semmiről, tehát hülye. Finomabban is fogalmazhatnék, de sok értelme nincs.
  • A levél szerint „…a kegyelemben részesített személy sem nem követett el pedofil szexuális cselekményeket sem nem nyújtott azokhoz segítséget”. Valóban így van, nem ő volt az, aki letámadta a gondjaira bízott gyermekeket, sőt nem is volt ott, hogy segítsen lefogni az áldozatot, ő csak azzal, hogy el akarta tagadtatni a történteket, egy szexuális ragadozónak tette volna lehetővé, hogy továbbra is gyerekekkel „foglalkozzon”, mégpedig úgy, ahogy ő akarja. Ha az igazgatóhelyettes ténykedése sikerült volna, az igazgató valószínűleg még „bátrabb” akciókba kezd, mondhatni vérszemet kap, hiszen az előzőkből sem történt baja. A helyes megfogalmazás tehát nem a múltra vonatkozik, hanem a jövőre, és úgy hangzik, hogy gyerekek elleni szexuális bűncselekmények elősegítése. Ezért a bíróság el sem ítélte, pedig a gyerekekre nézve nagyon veszélyes helyzetet próbált meg továbbra is fenntartani.
  • A következő bűncselekmény, amiért ténylegesen el is ítélték, az a kényszerítés bűncselekménye, amely esetében különösen súlyosbító körülmény, hogy nem csak egy fizikailag és lelkileg sokkal gyengébb gyerek ellen követte el, hanem egy olyan személy ellen, aki a gondjaira volt bízva, hogy megvédje bármilyen bűncselekménnyel szemben. És ő ahelyett, hogy ezt a nála minden szempontból gyengébb, és neki száz százalékban kiszolgáltatott személyt megvédte volna, maga támadta meg.
  • A következő bűncselekmény, amit elkövetett, hogy tudott egy bűncselekményről, és nem hogy nem jelentette, hanem megpróbálta eltitkolni.
  • Az, hogy a levél szerint „ártatlannak állítja magát” csak addig érdekes, és addig fogadható el, mint az ártatlanság vélelme, amíg a bírósági ítélet meg nem születik. Minthogy viszont megszületett, akármit mond, bűnös, és amiért elítélték, az úgy történt, ahogy az indoklásban írva van. Örüljön, hogy ennyivel megúszta.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy a Százak Tanácsának sem elég fejlett erkölcsi érzéke, sem elegendő esze nincs ahhoz, hogy ebbe a kérdésbe bele tudna szólni. Javasolható, hogy foglalkozzanak továbbra is a magyarság sorskérdéseivel az egyéni sorskérdések helyett, az talán jobban megy nekik. Ha pedig valakinek Novák lemondása az állásába kerül, hát istenem! A főnök szarvashibája esetén mindig ez van. El kell fogadni, és legközelebb jobb főnököt választani.

Az ügyben kiemelendő, hogy a nép nagy része még mindig „hagyományos” alapon fogja föl a gyerekkérdést, azaz ha nincs szó szexről, akkor nincs gond sem, a gyerek üthető, megalázható, kényszeríthető, rabszolgamunkára fogható, akár tömegesen is, a népi felháborodás ilyen esetekben gyakorlatilag nulla, viszont ha a szex is belekerül az ügybe, a Szaturnuszig csap a felháborodás lángja. Persze ne csodálkozzunk és ne is dühöngjünk ezen, az emberi agy érzelem/értelem térfogati eloszlásaránya attól egy cseppet sem változik.

Ha valami nem tetszik valakinek, az emberi agy megalkotójánál tessen reklamálni.

Yuval Noah Harari: Netanjahu miniszterelnök a felelős, távoznia kell!

0

“Felkelt a nap, és nem volt országunk, a hentes pedig mészárolt” – írja a világszerte ismert izraeli történész Noah Harari.

“A 99 éves Andad nagybátyám és a 89 éves Sari nagynéném a Beéri kibucban élnek. A házukban rejtőzködtek miközben a Hamász lemészárolta a szomszédaikat. Ők túlélték. Mindketten kemény zsidók, akik egyszer már a holokauszt idején elveszítették világukat.

Izrael államot azért hozták létre, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő!

Akkor most mégis mi történt? Hova tűnt ez az ország ?”-  teszi fel a kérdést, majd nyíltan vádolja Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, aki a leghosszabb időt töltötte ezen a kulcsfontosságú poszton Izraelben. Ő a védelmi tanács elnöke vagyis az első számú felelőse Izrael biztonságának.

“14 éve van hatalmon Izraelben egy olyan ember, akinek a személyes érdeke fontosabb az ország javánál. Aki megosztásra és uszításra építette fel a karrierjét, olyan embereket állított kulcs pozícióba, akiknek minden tudománya a hízelgés és az üvöltözés. Semmilyen rendszer nem élne túl hosszú távon egy ilyen támadást”

– hangsúlyozza a népszerű történész, aki ezek után rámutat arra, hogy “Benjamin Netanjahu és messianisztikus szövetségesei minden olyan állami intézmény betámadtak – a hadseregtől a bíróságokig – melyek korlátozhatnák a hatalmukat.

Amikor pedig ez ellen demokratikus tiltakozó mozgalom indult, akkor Netanjahu és emberei azzal vádolták meg a tüntetőket, hogy “terroristák és külföldi ügynökök.”

Harari arra hívja fel a figyelmet, hogy sokan figyelmeztették a 74 éves miniszterelnököt: Izrael biztonsága komoly veszélybe került! Netanjahu nem is volt hajlandó fogadni a vezérkari főnököt, aki erre figyelmeztette. Amikor Joav Gallant hadügyminiszter ugyancsak bírálta a védelmi erők helyzetét, akkor Netanjahu kirúgta őt, de később a tiltakozás hatására kénytelen volt visszavenni a hadügyminisztert.

Mit hoz a jövő?

“Katonailag, politikailag és erkölcsileg a legrosszabb még csak ezután jön.

Kemény és kegyetlen háború következik, mely többezer izraeli életébe kerülhet, és többmilliós menekült hullámot indíthat el. Netanjahunak azonnal vállalnia kell a felelősséget szörnyű kudarcáért, és át kell adnia a helyét tehetségesebb és tisztességesebb embereknek, és nyilvánosan áldását kell adnia utódjára” – írta Yuval Noah Harari történész az Ynetnews portálon.

Draghi végnapjai

0

Mario Draghi Olaszország miniszterelnöke csütörtökön lemondott, és ezzel az országot az általános választások elé néz Olaszország. Draghi Sergio Mattarella elnöknek nyújtotta be lemondását. Erre azután került sor, hogy a kormányfő koalíciós szövetségesei egy bizalmi szavazás bojkottálásával megvonták kormányának támogatását.

Draghi az elmúlt héten ő is felajánlotta lemondását, de azt elutasították. Ezúttal Mattarella  „tudomásul vette” a lemondását, és arra kérte Draghi kormányát, hogy a választásokig maradjon ügyvivői formában.

Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) volt elnöke, a nemzeti egységkormányát vezette, amely jobb- és baloldali politikusok, valamint populisták nyugtalan koalíciója volt. A kormány 17 hónapja volt hatalmon.

Az olasz média az kormányzat összeomlása miatt öntötte ki haragját, tekintettel arra, hogy Olaszország jelenleg a megugró inflációval és az megnövekedett energiaköltségekkel küzd. Az egyik újság, a La Repubblica „Olaszország elárulása” címmel jelent meg.

Draghi, becenevén „Super Mario” volt az az ember, aki a legvalószínűbb, hogy kivezeti Olaszországot a világjárvány hatásából, és megalapozza az EU helyreállítási alapjainak felhasználását.

Míg a következő lépések nem voltak tisztázottak, az eredmény azt sugallta, hogy Mattarella egy rövid ideig tartó konzultációt követően feloszlathatja a parlamentet, előkészítve az utat a szeptember végén vagy október elején kiírt előrehozott választásokhoz.

A törvényhozás ötéves mandátuma 2023-ban járt volna le.

A szavazáson a balközép Demokrata Párt és a jobboldali Olasz Testvérek párt vezet. Enrico Letta demokrata vezetőt feldühítette az eredmény, és azt mondta, hogy a Parlament elárulta Olaszországot, és felszólította az olaszokat, hogy válaszoljanak a szavazáson.

„Megmutassák az olaszok a szavazáson, hogy okosabbak képviselőiknél”

– írta a Twitteren.

Ferenc pápa: eszem ágában sincs lemondani!

A 85 éves katolikus egyházfő tolószékben jelent meg a nyilvánosság előtt az elmúlt napokban és lemondta afrikai útját. Emiatt hírek terjedtek el arról, hogy elődjéhez hasonlóan lemondana. XVI. Benedek pápa egészségi okból távozott a pápai trónról 2013- ban.

“Addig szolgálok amíg az Úr megengedi”

– hangsúlyozta Ferenc pápa.

A múlt héten lemondta tervezett afrikai útját egészségi állapotára hivatkozva. A katolikus egyházfő akkor arról beszélt, hogy nyolcvan éves kora után senki sem ura a testének teljes mértékben. Rómában papok előtt korábban kijelentette: operáció helyett inkább lemondok!

Most azonban brazil püspökök előtt arról beszélt, hogy “addig szolgálok amíg az Úr ezt megengedi a számomra!”

Roque Paloschi érsek, aki részt vett a találkozón, később elmondta a vatikáni hírügynökségnek, hogy Ferenc pápa azt is hozzátette: “eszem ágában sincsen lemondani!”

Oscar Andres Rodriguez bíboros, a pápa egyik bizalmasa, kijelentette: “Sohasem gondolt komolyan a lemondásra.”

A pápa ellenfelei terjesztik a lemondás hírét

Tavaly 11 napot töltött kórházban az idős pápa. Beleinek egy részét eltávolították. A kórházból kijövet akkor úgy nyilatkozott egy spanyol rádiónak, hogy “eszébe sem jutott a lemondás”.

Az AFP hírügynökség szerint “a pápa környezetében a döntő többség nem hisz abban, hogy Ferenc pápa lemondana.

” Ezt a fake newst (álhírt) a pápa ellenfelei terjesztik – nyilatkozta egy bíboros a Reuters hírügynökségnek.

Barátnője miatt lemondott Párizs érseke

Ferenc pápa villámgyorsan elfogadta Michel Aupetit érsek lemondását. Párizs érseke tagadja, hogy állandó barátnője lenne, de „a gyanakvásnak ebben a légkörében” nem tud tovább szolgálni.

A pápa gyors döntése azt mutatja, hogy nem mostanában hallott először azokról a pletykákról, melyek szerint Párizs érsekének barátnője van – írja a Le Monde. November végén a Le Point című hetilap foglalkozott Aupetit érsek magánéletével, és ebből kiderült, hogy már évekkel azelőtt, hogy magas tisztségébe a pápa kinevezte volna 2017-ben, névtelen feljelentések érkeztek, melyek szerint Aupetit fővikárius szeretőt tart. Michel Aupetit, aki nem kapta meg a bíborosi kalapot noha ez eddig kijárt elődeinek, nem tagadta, hogy kapcsolatban áll a szóbanforgó hölggyel, de azt állította, hogy „viszonyuk nem intim jellegű”. A főpap a Le Point-ben így nyilatkozott: „elismerem, hogy viselkedésem a hölggyel kapcsolatban kétértelműnek tűnhet, és sokan úgy értelmezhetik, hogy az intim, szexuális jellegű volt, de ezt az állítást visszautasítom.” A 70 éves főpap azt is elmondta a hetilapnak, hogy „már megszakította ezt a kapcsolatot és erről a szóbanforgó hölgyet is értesítette”.

Csak 44 éves korában lett pap

Michel Aupetit 11 éven keresztül orvosként dolgozott a párizsi agglomerációban, és csak későn, 44 éves korában szentelte pappá Lustiger bíboros, Párizs akkori érseke. „Későn adott nekem isten randevút” – fogalmazta meg pályafutását az orvosból lett pap, aki viszonylag gyors karriert futott be a katolikus egyházban. „Szegény vidéki plébános akartam lenni” – nyilatkozta Aupetit, akit 2013-ban neveztek ki segédpüspökké, és négy évvel később már a francia főváros érseke lett. A Notre Dame leégését neki kellett menedzselnie, és már ekkor kiderült: nem igazán hatékony ebben a tisztségben. Munkatársai folyamatosan panaszkodtak rá szigorúsága és düh kitörései miatt.

Azért sem volt népszerű, mert az etikai vitákban a legszigorúbb álláspontot képviselte az abortusszal vagy a meleg házassággal kapcsolatban. Ezért is melegítették fel bírálói a korábbi pletykákat arról, hogy szeretője van Párizs érsekének.

A katolikus egyház presztízse mélyponton

Aupetit érsek lemondása a legrosszabbkor következett be hiszen nem oly rég távozott tisztségéből Lyon érseke, aki nem lépett fel kellő szigorral pedofil papjaival szemben. Októberben egy bizottság közzétette jelentését  a katolikus egyház pedofil ügyeiről, és kiderült: 216 ezer fiatalkorút molesztáltak az elmúlt hetven évben  a katolikus egyház papjai és világi tisztségviselői. A francia püspöki kar a jelentés közzététele után bocsánatot kért az áldozatoktól. Ferenc pápa is csatlakozott a bocsánatkéréshez.

Michel Aupetit érseket semmifajta vád nem érte ezzel kapcsolatban, neki azt rótták fel egyházi körökben, hogy bort iszik miközben vizet prédikál, vagyis szeretőt tart.

A katolikus egyházat a pedofil botrány nemcsak megrázta, de nehéz anyagi helyzetbe is hozta. Az áldozatok ugyanis kárpótlást kérnek. A katolikus egyház emiatt földeket és ingatlanokat ad el Franciaországban. Az Egyesült Államokban néhány katolikus egyházmegye pénzügyi csődbe jutott a pedofil kárpótlások miatt.

Ahol a kormányfő korrupció miatt lemond

Egy vállalkozó 1 millió eurós támogatást ígért a kormánypártnak a választások előtt Észtországban. Cserébe 40 millió eurós kedvezményes kölcsönt kapott egy állami pénzintézettől.

Amikor az ügylet napvilágra került, és a miniszterelnök lemondott noha az nem bizonyosodott be, hogy ő is jóváhagyta a nyilvánvaló korrupciót.

Észtországban azonban igyekeznek a skandináv normákat utánozni, melyek jóval szigorúbban ítélik meg a korrupciót mint Európa keleti felében, ahol a közvélemény általában tudomásul veszi, hogy a pártok épp azért akarnak hatalomra kerülni, hogy mielőbb pénzhez jussanak.

Jüri Ratas észt miniszterelnök 2016 óta állt a kormány élén.

Már megvan az utód is: minden valószínűség szerint Kaja Kallas lesz az új miniszterelnök Észtországban.

A kis balti állam politikájában nagy fordulat nem várható, mert az elitben konszenzus uralkodik a legfőbb témákban.

Minden fontosabb párt kitart az uniós és NATO tagság mellett. Elkötelezett hívei a jó amerikai kapcsolatoknak, melyekre márcsak azért is nagy szüksége van Észtországnak, mert Oroszország nagyon közel van. Az észtek évszázadokon át éltek az orosz birodalomban és a Szovjetunióban. Épp idén ünneplik a Szovjetunió bukását és a függetlenség 30-ik évfordulóját.

Tallinban mindenki jól tudja, hogy a függetlenség legfőbb garanciája az uniós és NATO tagság, ezért a miniszterelnök váltás nem okoz különösebb izgalmakat Észtország szövetségeseinek körében.

Még az érettségi bizonyítványát is meghamisította

Románia pénzügyi felügyeletének vezetőjévé nevezték, de lemondásra kényszerült Laurentiu Branaga, akit az állambiztonság futtatott fel és buktatott meg Bukarestben. Mi történt?

Vasárnap őrizetbe vették Laurentiu Branagat, mert az ügyészség szerint megtévesztette a munkaadóit, és ily módon olyan hivatalokat töltött be, amelyekhez nem voltak meg a megfelelő papírjai.

Romániában meglehetősen elterjedt módszer az érettségi bizonyítványok, diplomák vagy épp a jogosítvány hamisítása. Különösen így van ez az állambiztonsági tisztek között, akik olykor a látszatra sem ügyelnek. Ennek megvan az az előnye, hogyha meg akarják buktatni őket, akkor elég elővenni a hamis papírokat.

Az egyetemi diploma is kérdéses

A lebukott román funkcionárius egy kétes hírű egyetemen szerezte meg a diplomáját. Az Alexandru Ghica egyetemről több vizsgálat is bebizonyította, hogy anélkül állított ki okleveleket, hogy a diákok egyetlen szemesztert is végig hallgattak volna. Sok tucat állambiztonsági tisztről és más állami vezetőkről derült ki, hogy itt szerzett diplomájuk adás-vétel tárgyát képezte. A sors iróniája, hogy 2016-tól bukásáig Laurentiu Branaga tagja volt annak az állami bizottságnak, mely az oklevelek hitelességét ellenőrizte!

Ennél fontosabb, hogy a most lebukott hivatalnok korábban az államtitkokat felügyelő hatóság igazgató helyettese volt vagyis a titkosszolgálat teljes bizalmát élvezte.

Miért veszítette ezt el? Miért közölték titkos dossziéjának ezeket a kínos tényeit a sajtóval? A bizánci stílusú manipulációk világában, amely Bukarest politikai életében uralkodik, csak találgatni lehet. A módszer viszont azt mutatja, hogy a hatalom példát akart statuálni: aki valamiért elveszíti a bizalmat, az könnyen járhat úgy, hogy egyszer csak felfedezik: már az érettségi bizonyítványát is hamisította…

Pedofil ügyek miatt távozik Franciaország prímása

Philippe Barbarin érseket ugyan felmentette a felebbviteli bíróság, de ő beadta lemondási kérelmét Ferenc pápának, aki azt elfogadta. Korábban a francia bíróság féléves börtönbüntetésre ítélte Lyon bíboros érsekét, mert pedofil papok tetteit nem jelentette a hatóságoknak, így azok tovább folytathatták tevékenységüket egy másik helyen.

Egész Franciaországot megrázta a négyéves per

Franciaországban Lyon érseke a katolikus egyház prímása. Már csak ezért is nagy figyelem irányult Philippe Barbarin bíboros perére. A katolikus főpap mostanában több interjúban beismerte: kezdetben nem tulajdonított megfelelő jelentőséget a pedofil ügyeknek. A per során azonban rádöbbent erre. Ezért minden papot arra szólított fel, hogy imádkozzanak az áldozatokért. Sok gyerek korában megrontott felnőtt ma is pszichológiai problémákkal küzd, többen közülük öngyilkosok lettek.

Ferenc pápa maga is beismerte, hogy késve fedezte fel a pedofil probléma súlyosságát a katolikus egyházban, de miután rádöbbent annak jelentőségére: kíméletlen harcot hirdetett meg nemcsak a pedofil papok ellen hanem azok ellen a főpapok ellen is, akik az egyház érdekeire hivatkozva nem jelentették a pedofil ügyeket a hatóságoknak.

A Vatikán több bíborosa is emiatt vonult vissza, egy 88 éves amerikai bíborost kizártak a papi közösségből. A Vatikán egykori kincstárnoka, Pell bíboros börtönbüntetését tölti Ausztráliában pedofil bűncselekmények miatt.

Kilencvenháromezer euró egyetlen napért

Türingiában Thomas Kemmerich, a liberális FDP helyi vezetője a szélsőjobboldali Alternative für Deutschland szavazataival került kormányra. Egyetlen nap után lemondott miután Berlinben egyetlen pártközpont sem vállalta az együttműködést az Alternative für Deutschland párttal, melynek neonáci tagjai is vannak.

Szép pénzt kap Türingia miniszterelnöke, aki egyetlen napig volt igazán hivatalban. Ennek megfelelően féléves juttatásra van jogosultsága. Ez pedig nem kevés. A közszolgálati Deutsche Welle szerint

16 ezer 617 euró havonta

jár a miniszterelnöknek. Ezenkívül elszámolhat havonta 766 eurót személyes költségeire. Minthogy házas, ezért családi pótlékra is jogosult. Ez 153 eurót jelent havonta. Ez összesen 17 ezer 536 euró havonta. Türingiában a törvény kimondja, hogy a miniszterelnök minimum féléves juttatásra jogosult függetlenül attól, hogy hány hónapot töltött valójában a kormányfői székben. Ez 93 ezer 004 eurót jelent. Csinos összeg egyetlen napért!

Mi lesz most Türingiában?

Thomas Kemmerich lemondása ellenére ügyvezető miniszterelnök marad. Az egykori NDK-ban igen erős az Alternative für Deutschland befolyása. A szélsőjobboldali párt olyan áttörésre számít, amely meghozza neki a hatalmi posztokat. A liberális FDP, mely az egynapos miniszterelnököt adta, új választást akar. A többi párt még habozik, mert fél az Altetnative für Deutschland előretörésétől. Türingiában a helyi parlament kétharmadának kell megszavaznia az új választást .

Rendkívüli hír! Az rt.com jelenteti

Mihail Misusztyint, a Szövetégi Adószolgálat vezetőjét javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnök a megüresedett miniszterelnöki posztra szerdán a parlament alsóházának – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Az 54. évében járó Misusztyin elfogadta a tisztséget, amelyet az elnök egy munkatalálkozó keretében ajánlott fel neki.

Az eddigi miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev a nap folyamán nyújtotta be lemondását azt követően, hogy Putyin a törvényhozás két háza előtt elmondott beszédében a kormányzati rendszert érintő alkotmánymódosításokat terjesztett elő.

Medvegyev, aki korábban államfő is volt már, a Putyin által vezetett orosz biztonsági tanács elnökhelyettese lesz.

Lemondott a teljes orosz kormány azután, hogy Vlagyimir Putyin beszédet mondott. – jelentette az rt.com portál rövidhírben.

Frissítjük…

 

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!