Kezdőlap Címkék Hülye

Címke: hülye

A hülyítés három stációja

0

Az energiáért felelős államtitkár rózsafűzérrel jön, míg mások másképp sulykolják a Soros-tervet a magyarokba. Azt a Soros-tervet, amelyről minden gondolkodó ember tudja, hogy nem létezik.

Vannak ugyan elképzelései a magyar származású milliárdosnak arról, hogy miként kellene megoldani a migráció kérdését, ám ezek köszönőviszonyban sincsenek azzal, amit a kormánypárt politikusai nap, mint nap, egymásra licitálva mondanak.

Esterházy Péter írta: kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.

Tegyük hozzá: úgy sem mindig könnyű, ha az ember ösmeri az igazságot.

Valahogy úgy kell elképzelni, hogy a politikus elhatározza, mond valami egetverőt a nem létező Soros tervről. Olyat, amit még nem mondott senki, és amire mindenki felkapja a fejét.

Először tükör előtt gyakorolja, nehogy eltévessze. Nézegeti a saját földi mását, a legapróbb részletre is ügyel. Zsenánt lenne, ha egy árulkodó mozdulat, egy rosszul sikerült mondat elárulná a beszélőt.

Attól is tart persze, hogy beszéd közben elröhögi magát. Merthogy, ő is tudja, hogy hülyeséget beszél.

Ez az első stáció.

Szorgalmasan gyakorol tovább, mert tudja, hogy csak a jól elvégzett munka hozza meg a gyümölcsét. A második stációban már flottul megy minden. Tudja magáról, hogy hazudik, de már nem röhögi el magát és pirulás nélkül ontja a hülyeségeit. Már úgy mondja, mintha maga is hinne benne.

Innen már csak egyetlen apró lépés az örökkévalóság. Ez a harmadik stáció, amikor a beszélő el is hiszi, amit mond. Eljött az öröm ideje, a felhőtlen, földön túli boldogságé.

A rettenthetetlen hülyék országa

A Fidesz egyre ostobábbakat állít csatasorba. Kósa Lajos ugyan eltűnik a tűzvonalból, a Modern Városok programra fókuszál, de aggodalomra nincs ok. Az utánpótlás biztosítottnak látszik. Vagyis, nem arról van szó, amire sokan gondolnak: hogy fogy a párt holdudvara és már csupán a hülyék állíthatók hadrendbe. Nem a muníció van fogytán, hanem a Belső Párt látja úgy, hogy velünk, magyarokkal, így kell kommunikálni.

A tőmondatok, az egyszerű megfogalmazások országa lettünk. Még nincs bevégezve a munka, maradt még feladat, de az elvetett mag lassanként szárba szökken.

A magyaroknak, tisztelet a kivételnek, ez kell. Ezt ismerte fel a Belső Párt. Hogy a demokráciáért sírni, a jogállam lebontásán sopánkodni, a sajtó szabadságát követelni – mindez csak igen keveseket érdekel. Ezek nem olyan témák, amelyek nagy tömegeket megmozgatnak.

Minél egyszerűbbnek lenni, minél primitívebben fogalmazni. Ez a koncepció, és ennek ágyaz meg az oktatás következetes lebutítása, valamint a sajtó elfoglalása. Ez utóbbi is nagyon fontos. Ha az emberek nem jutnak rendes hírhez, információhoz, és a tájékoztatásnak kinevezett központi ukázokat a Mészáros-Habon-Vajna Művek színvonalán kapják, előbb-utóbb hozzászoknak ehhez. Elfelejtik, hogy volt idő, amikor az összetett mondatokat is értették és kettőnél több bekezdést is képesek voltak végigolvasni.

Ennek kíván véget vetni Orbán Magyarországa, miután rájött, hogy nincs szükség a míves megfogalmazásokra. Alapvetően gondolkodó emberekre sincs szükség, azokkal mindig baj volt, amióta világ a világ.

Orbán Magyarországának Kósa Lajosokra, Németh Szilárdokra van szüksége. Az ő szájukból hihetően hangzik a sorozosás – náluk intelligensebb, vagy annak látszó személyektől ez rosszul venné ki magát.

Orbán és a Belső Párt jó érzékkel ismerte fel, hogy az embereknek nem igazságokra, hanem hihető történetekre van szükségük. Arra, hogy Mari néni Bivalyosborzadályon féljen attól, hogy a migránsok megerőszakolják, és Jőzsi bácsi se merjen elmenni a kocsmába, mert a múltkor Soros Györgyöt látták ott lopakodni.

Ezt, hiába tudják, hogy hülyeség, gond nélkül elhiszik. Ami ennél kicsivel is árnyaltabb és bonyolultabb, azzal ne is próbálkozzon senki.

Ahogy Petri György írta: a rettenthetetlen hülyék kora jő…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK