A hülyítés három stációja

0
532

Az energiáért felelős államtitkár rózsafűzérrel jön, míg mások másképp sulykolják a Soros-tervet a magyarokba. Azt a Soros-tervet, amelyről minden gondolkodó ember tudja, hogy nem létezik.

Vannak ugyan elképzelései a magyar származású milliárdosnak arról, hogy miként kellene megoldani a migráció kérdését, ám ezek köszönőviszonyban sincsenek azzal, amit a kormánypárt politikusai nap, mint nap, egymásra licitálva mondanak.

Esterházy Péter írta: kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.

Tegyük hozzá: úgy sem mindig könnyű, ha az ember ösmeri az igazságot.

Valahogy úgy kell elképzelni, hogy a politikus elhatározza, mond valami egetverőt a nem létező Soros tervről. Olyat, amit még nem mondott senki, és amire mindenki felkapja a fejét.

Először tükör előtt gyakorolja, nehogy eltévessze. Nézegeti a saját földi mását, a legapróbb részletre is ügyel. Zsenánt lenne, ha egy árulkodó mozdulat, egy rosszul sikerült mondat elárulná a beszélőt.

Attól is tart persze, hogy beszéd közben elröhögi magát. Merthogy, ő is tudja, hogy hülyeséget beszél.

Ez az első stáció.

Szorgalmasan gyakorol tovább, mert tudja, hogy csak a jól elvégzett munka hozza meg a gyümölcsét. A második stációban már flottul megy minden. Tudja magáról, hogy hazudik, de már nem röhögi el magát és pirulás nélkül ontja a hülyeségeit. Már úgy mondja, mintha maga is hinne benne.

Innen már csak egyetlen apró lépés az örökkévalóság. Ez a harmadik stáció, amikor a beszélő el is hiszi, amit mond. Eljött az öröm ideje, a felhőtlen, földön túli boldogságé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..