Kezdőlap Címkék Hídomlás

Címke: hídomlás

Már legalább 35 áldozat Genovában

0

Legalább 35 halálos áldozata van a keddi genovai hídomlásnak – mondta az olasz belügyminiszter. Egyes források 37 halottról szólnak.

Folyamatosan dolgoznak a mentőalakulatok a keddi genovai hídomlás területén lehetséges túlélőket keresve. Matteo Salvini olasz belügyminiszter a BBC szerint azt mondta, hogy már legalább 35-en meghaltak, amikor az 1967-ben épült Morandi híd 200 méteres középső szakasza leomlott a 45 méteres mélységbe, amikor több tucat jármű haladt át rajta.

Körülbelül 16-an sérültek meg, és sok embert eltűntként keresnek, számuk négy és 12 között van – írja a brit közszolgálati tévé honlapja. Több, mint 400 embert evakuáltak.

A halálos áldozatok között van három gyerek is, 8, 12 és 13 évesek – nyilatkozta Salvini. A katasztrófa idején 30 és 35 közti számú személyautó, valamint három teherkocsi volt a hídon, amikor annak hosszú középső szakasza két vasútvonalra, egy folyóba és egy raktárépületre omlott – írja a BBC.

Nyilatkozott egy korábbi első ligás futballista, Davide Capello, aki a túlélők egyike. Egy filmforgatás helyszínéhez hasonlította a látványt,

„ez maga az apokalipszis”

– mondta. A Vöröskereszt illetékese szerint olyan, mint egy földrengés látványa.

A Rai News olasz hírtelevízió eközben 37 halottról és öt nem azonosított áldozatról tudósít.

Leomlott egy olasz híd, sokan meghaltak

0

Legalább 22 halottja van a Genova közelében történt balesetnek. Az A10-es autópálya egyik hídjának egy része szakadt le.

Mamma mia ragazzi… Pochi minuti fa… il ponte dell'autostrada sulla val Polcevera. Volevo solo riprendere la pioggia… :(THIS VIDEO IS FREE TO USE FOR THE GENUINE PURPOSE OF REPORTING THE CURRENT EVENTcredit: Davide Di Giorgio14-08-2018 Genova, Italy #forzaGenova #pontemorandi

Közzétette: Davide Di Giorgio – 2018. augusztus 14., kedd

A Sky TG24 hírtelevízió szerint a 60 éve épült Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség azt közölte, hogy

hirtelen heves vihar támadt,

mielőtt a viadukt összedőlt.

Szemtanúk több járművet is láttak a hídon, mielőtt leomlott. A tűzoltók szerint több tucat autó is lehet a törmelékek alatt, eddig két embert sikerült élve kiszabadítani. Néhány autó a folyóba zuhant. A híd alatt lakóépületek is vannak, ezeket elkerülték a törmelékek, de több, a viadukt alatt lévő kocsit is összezúztak.

Volt olyan szemtanú, aki apokaliptikus látványról beszélt.

Hivatalos adatok szerint 22-en haltak meg, de az áldozatok száma még emelkedhet.

Olaszországban a héten sokan indultak útnak, mivel augusztus 15-én tartják a Ferragosto ünnepét, sokan ezen a héten mennek szabadságra. Szemtanúk szerint Genova legfontosabb gyorsforgalmi útján a baleset előtt is erős volt a forgalom.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje a hídomlásnak.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK