Már legalább 35 áldozat Genovában

0
617
Megállás nélkül keresik a túlélőket. Fotó: MTI/EPALuca Zennaro

Legalább 35 halálos áldozata van a keddi genovai hídomlásnak – mondta az olasz belügyminiszter. Egyes források 37 halottról szólnak.

Folyamatosan dolgoznak a mentőalakulatok a keddi genovai hídomlás területén lehetséges túlélőket keresve. Matteo Salvini olasz belügyminiszter a BBC szerint azt mondta, hogy már legalább 35-en meghaltak, amikor az 1967-ben épült Morandi híd 200 méteres középső szakasza leomlott a 45 méteres mélységbe, amikor több tucat jármű haladt át rajta.

Körülbelül 16-an sérültek meg, és sok embert eltűntként keresnek, számuk négy és 12 között van – írja a brit közszolgálati tévé honlapja. Több, mint 400 embert evakuáltak.

A halálos áldozatok között van három gyerek is, 8, 12 és 13 évesek – nyilatkozta Salvini. A katasztrófa idején 30 és 35 közti számú személyautó, valamint három teherkocsi volt a hídon, amikor annak hosszú középső szakasza két vasútvonalra, egy folyóba és egy raktárépületre omlott – írja a BBC.

Nyilatkozott egy korábbi első ligás futballista, Davide Capello, aki a túlélők egyike. Egy filmforgatás helyszínéhez hasonlította a látványt,

„ez maga az apokalipszis”

– mondta. A Vöröskereszt illetékese szerint olyan, mint egy földrengés látványa.

A Rai News olasz hírtelevízió eközben 37 halottról és öt nem azonosított áldozatról tudósít.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .