Kezdőlap Címkék Hídfoglalás

Címke: hídfoglalás

Hídblokkolás, igazoltatás a tüntetés után

A Kossuth téri tüntetők egy kis része rövid időre lezárta a Margit-hidat, de rövidesen megjelentek a rohamrendőrök. A jelek szerint a tömeg feloszlik.

A Hősök teréről indult és a Kossuth téren zárult tüntetés résztvevőinek egy kisebb része este hat körül elindultak a Margit-hídhoz. Pár percre lezárták a Pestre vezető sávokat. Nem sokkal ezután azonban megjelentek a készenléti rendőrség tagjai, akik a járdához szorították a pár tucat tüntetőt és a sajtó képviselőit, majd igazoltatták őket.

Ezután verbális állóháború kezdődött a demonstrálók és a rendőrök között. A délutáni tüntetésen a szakszervezetek országos demonstrációt hirdettek január 19-ére.

Tíz éve történt – Orbán elítéli a hídfoglalást

0

2007. október 26-án arról írt a Független Hírügynökség, hogy Orbán Viktor szerint Magyarországon be kell tartani a törvényeket. A Fidesz elnöke a péntek reggeli budapesti hídfoglalásra reagált.

Orbán hozzátette: az embereknek el kell jutniuk a munkába, ha valaki ezt meg akarja akadályozni, annak törvényes és törvénytelen formái is vannak. A törvénytelen megoldásokat a Fidesz visszautasítja. Mint fogalmazott: a Fidesz a törvényes rend pártja. Az ellenzéki vezető ugyanakkor hozzátette: a törvényes rendnek a emberek érdekeit kellene szolgálniuk, ám Magyarországon most nem ez a helyzet. Ennek az állapotnak a megváltoztatását azonban csak törvényes eszközökkel képzelik el – tette hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke nem kívánta kommentálni, hogy az APEH vagyonosodási vizsgálatot indított ellene,

mint mondta, a tények magukért beszélnek. Orbán Viktor hozzátette: minden ember érti mi történik, de áll a vizsgálatok elébe.

A Fidesz célja, hogy minden magyar ember büszke lehessen fővárosára – mondta péntek délután Orbán Viktor, miután Tarlós Istvánnal áttekintették a fővárosi Fidesz-KDNP frakció működését. A pártelnök szerint a frakcióvezető kiváló munkát végzett, így jó gazdája és irányítója lenne, lehetne a fővárosnak. Orbán Viktor hozzátette:

Budapestet nem vezetik, hanem hatalmi osztozkodás folyik.

Mint elmondta:a főváros állapota hű tükre a vezetésnek, de ugyanez elmondható az országról is.

Az ellenzéki vezető szerint a fővárosiak a legnagyobb vesztesei az egészségügy átalakításának. A pártelnök elfogadhatatlannak tartja a jövő évre tervezett fővárosi közműdíj-emeléseket. A Fidesz egy független, otthonos és biztonságos Budapestet akar. Orbán Viktor szerint ehhez egy pártpolitikától mentes, élhető város kell, valamint meg kell teremteni a köz- és szociális biztonságot is Budapesten.

Tarlós István szerint az elmúlt év legfontosabb eredménye, hogy a Fidesz-KDNP végre megfelelő alternatívát tud nyújtani a főváros polgárainak. Az ellenzéki frakciószövetség vezetője pénteken bejelentette: egy komplex Városterven dolgoznak, amelyet két hét múlva mutatnak be a közvéleménynek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK