Kezdőlap Címkék Fellegi Tamás

Címke: Fellegi Tamás

Schmitt – Stumpf – Fellegi: Vajon mi köztük a kapocs?

0

Érdekes hírt szúrt ki az Élet és Irodalom: Schmitt Pál volt államelnök Amerikában élő unokája kapott ösztöndíjat egy magyar állami pénzből Washingtonban gründolt alapítványtól. Nem csak ez mutatja azonban, hogy a magyar urambátyám világ már elérte az Újvilágot is – derül ki az ÉS-ből.

 

Az érintett alapítvány a Magyar Kezdeményezések Alapítvány (The Hungary Initiatives Foundation), amelyet a második Orbán-kormány első fejlesztési minisztere, Fellegi Tamás számára hoztak létre 3,9 milliárd állami forinttal már vagy öt éve. Az alapítvány a többi között ösztöndíjakat is odaítél – az idén a gyakornoki ösztöndíjat Grace Goulding, Schmitt Pál volt államelnök Amerikában élő unokájának.

Felvetődhet a kérdés, ki adhatott magyar közpénzekből amerikai ösztöndíjat a dúsgazdag családból származó Schmitt-unokának – írja az ÉS, amely meg is válaszolja a kérdést.

„Az alapítványt jelenleg a mindig mosolygós Anna Smith Lacey vezeti. Korábban ő is kapott számos hasonló ösztöndíjat, és a legjobb amerikai egyetemeken tanulhatott. Mielőtt férjhez ment, Stumpf Annának hívták, és Stumpf alkotmánybíró lánya.”

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK