Schmitt – Stumpf – Fellegi: Vajon mi köztük a kapocs?

0
3796
Budapest, 2012. január 18. Schmitt Pál köztársasági elnök mosolyog a Magyar Rádió stúdiójában, mielőtt interjút adott az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorának. MTI Fotó: Kovács Attila

Érdekes hírt szúrt ki az Élet és Irodalom: Schmitt Pál volt államelnök Amerikában élő unokája kapott ösztöndíjat egy magyar állami pénzből Washingtonban gründolt alapítványtól. Nem csak ez mutatja azonban, hogy a magyar urambátyám világ már elérte az Újvilágot is – derül ki az ÉS-ből.

 

Az érintett alapítvány a Magyar Kezdeményezések Alapítvány (The Hungary Initiatives Foundation), amelyet a második Orbán-kormány első fejlesztési minisztere, Fellegi Tamás számára hoztak létre 3,9 milliárd állami forinttal már vagy öt éve. Az alapítvány a többi között ösztöndíjakat is odaítél – az idén a gyakornoki ösztöndíjat Grace Goulding, Schmitt Pál volt államelnök Amerikában élő unokájának.

Felvetődhet a kérdés, ki adhatott magyar közpénzekből amerikai ösztöndíjat a dúsgazdag családból származó Schmitt-unokának – írja az ÉS, amely meg is válaszolja a kérdést.

„Az alapítványt jelenleg a mindig mosolygós Anna Smith Lacey vezeti. Korábban ő is kapott számos hasonló ösztöndíjat, és a legjobb amerikai egyetemeken tanulhatott. Mielőtt férjhez ment, Stumpf Annának hívták, és Stumpf alkotmánybíró lánya.”

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .