Kezdőlap Címkék Dezső András

Címke: Dezső András

Maximális aktivitást fejtenek ki az orosz titkosszolgálatok Magyarországon

A tízes skálán tizenötszörös a jelenlétük – hangsúlyozta Katrein Ferenc egykori kémelhárító műveleti igazgató, aki Dezső András újságíróval együtt elemezte az orosz titkosszolgálatok aktivitását Magyarországon a Nyugati Pályán podcastben.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a külügyminisztérium informatikai rendszerének meghekkelésével az oroszok éveken keresztül beleláthattak nemcsak a magyar diplomácia ügyeibe, de a NATO illetve az Európai Unió levelezésébe is. Mindez éveken keresztül folyt, és semmifajta tiltakozást nem váltott ki Magyarországon, ahol a kémelhárítás észre sem vette a dolgot. Pontosabban az Alkotmányvédelmi Hivatal állítólag jelezte a problémát, de a magyar kormány azt a tisztet mozdította el, aki észlelte az orosz hekkerek működését. Végül amerikai jelzésre robbant ki az ügy, amely a NATO biztonságát is veszélyeztethette volna. A Nyugati pályán podcastet az amerikai nagykövetség támogatja, mert a magyar-orosz kapcsolatoknak ez a vonatkozása felkeltette a CIA figyelmét is.

Orbán személyesen irányítja a titkosszolgálatokat

Nem Rogán Antal felügyeli a magyar titkosszolgálatokat, hanem Kovács József tábornok államtitkár közvetlenül a miniszterelnöknek jelent. Az ok:

a magyar miniszterelnök borzasztóan csalódott mind Putyinban mind pedig a magyar hírszerzésben.

Az orosz elnök nem tájékoztatta “magyar barátját” az ukrajnai hadműveletről és nem adja olcsóbban a földgázt Magyarországnak. A magyar katonai hírszerzés vezetője még néhány nappal az ukrajnai háború kitörése előtt azt állította, hogy “nem valószínű az átfogó orosz hadművelet”. Pedig Putyin Kijev elfoglalására és Zelenszkij lecserélésére – meggyilkolására készült.
Orbán csalódott az orosz titkosszolgálat hatékonyságában is hiszen ők tervezték meg a villámháborút, amely teljesen kudarcba fulladt Ukrajnában. Horvát József nyugalmazott titkosszolgálati tábornok fogalmazta meg erről a legsarkosabb véleményt a Magyar Nemzetben: ha egy titkosszolgálat ennyire ismerős terepen ekkora kudarcot szenved el, akkor a király meztelen!

Orbán mint közvetítő a kutyának sem kell

A magyar miniszterelnök sokáig abban reménykedett, hogy valamiféle közvetítő szerepet játszhat Kelet és Nyugat között, de az ukrajnai háború szétoszlatta ezt az illúziót. Moszkva és Washington messze a feje fölött tárgyalt, azzal sem fárasztva magát, hogy tájékoztassa erről Orbán Viktort. Érdekes, hogy az az amerikai biztonságpolitikai szakértő, akit nemrég a magyar miniszterelnök a Karmelita Kolostorban fogadott, pontosan meg is fogalmazta: az a realista diplomácia amikor a nagyhatalmak az érdekeiket követve tárgyalnak tökéletesen figyelmen kívül hagyva a kisebb országokat. Ezért is pártolja John Mearsheimer az USA és Oroszország közvetlen tárgyalását Ukrajna feje fölött.

Karácsony leszedeti a náci plakátokat

A főpolgármester leszedeti a fővárosban feltűnt antiszemita, az Index két újságíróját célkeresztbe helyező plakátokat. Az akcióban összedolgozik a szélsőjobb és a kormánymédia.

A mi Budapestünkön ilyen egyszerűen nincs! Nem adunk teret a gyűlöletnek! Arra kérlek, hogy írd meg itt kommentben vagy üzenetben, hogy hol láttál ilyet és holnap az összes ilyen borzalmat leszedetem! – írta a Facebookon Karácsony Gergely. A hétvégén jelentek meg az Index újságíróival szembeni náci plakátok.

Ismerős arcok

Miklósi Gábort és Dezső Andrást vették-helyezték célkeresztbe ismeretlenek a neonáci plakátokkal. Azután, hogy az új Puskás-stadion avatásáról szóló tudósításban Miklósi „bevallotta”, hogy nem állt fel a szélsőjobb köreiben amolyan himnuszként számon tartott Nélküled felhangzásakor. Ez a magyar kormány által agyontámogatott szlovákiai dunaszerdahelyi DAC csapatdala az úgynevezett nemzeti rock talán legismertebb zenekarától, az Ismerős Arcoktól. Dezső pedig videómontázst készített a szám egy koncertfelvételéből és menekültekről készült képekről.

Ezután a kormánymédia és a Mi Hazánk neonáci párt egymással párhuzamosan indított támadást az Index és munkatársa ellen. A Jobbikot otthagyó Toroczkai László-Novák Előd-Dúró Dóra-féle Mi Hazánk feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt, a kormánymédia pedig „magyargyűlölő” és egyéb jelzőkkel (idegen, akihez nincs közünk) telezsúfolt interjúkban és beszélgető műsorokban ment neki az indexeseknek. Ezek egyik vezérmondata az „egy vérből vagyunk”.

Vissza a náci Németországba?

A szlovák labdarúgó világba tartozó csapat „nem hivatalos himnuszának” behozatala nem volt a legokosabb döntés. Sokkal rosszabb a dalszöveg, beleértve a „közös vérre” való hivatkozásokat is, mint amelyek a magyarok vénájában áramlanak. Ez nem csak ostobaság, hanem veszélyes koncepció is, amely visszatér a szélsőjobboldali rendszerekhez, mint például a náci Németország – írja a Balogh S. Éva, a Yale Egyetem nyugalmazott tanára által jegyzett Hungarian Spectrum.

Ezt követték a plakátok, amelyek a „Mi is a határon túlról jöttünk” szöveget tartalmazzák. A budapesti izraeli nagykövetség tiltakozott: „Szigorúan elítéljük a plakátot, amin antiszemita és Izrael-ellenes szimbólum és inszinuáció látható. Nincs helye a rasszizmusnak, a felbujtásnak és a gyűlöletnek a párbeszédben. Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar hatóságok el fogják tüntetni ezeket a plakátokat.”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK